Mechanisch Operator A

Crebocode 25759
Mechanisch operator A
Leerweg | Niveau
Bbl  |  Niveau 2
Vakgebied
Operatorcollege
Duur
Twee jaar
Startdatum
In overleg
Locatie(s)
Doetinchem
Kosten
Op aanvraag

In het kort

Je werkt zelfstandig in een team in de maakindustrie of Smart Industry. Je bent breed inzetbaar en werkt samen met collega’s in het productieproces aan verschillende machines en installaties. Je hebt inzicht in processen en kunt afwijkingen en storingen snel signaleren en oplossen.   

In het kort

Je werkt zelfstandig in een team in de maakindustrie of Smart Industry. Je bent breed inzetbaar en werkt samen met collega’s in het productieproces aan verschillende machines en installaties. Je hebt inzicht in processen en kunt afwijkingen en storingen snel signaleren en oplossen.   

Meer informatie

Je leert vooral op de werkplek, door te observeren, informatie op te zoeken, opdrachten te maken, werkprocedures te verbeteren – kortom, door praktisch bezig te zijn. De theorie is ondersteunend aan de praktijk.  

Je leert onder andere productieprocessen voorbereiden, bewaken en afronden, apparatuur bedienen en onderhouden, en kwaliteitscontroles uitvoeren. Zelfstudie en zelfstandigheid zijn belangrijk, maar hulp en feedback vragen ook. Je docent en praktijkopleider begeleiden je tijdens de opleiding.    

Deze opleiding is geschikt voor jou als je werkt of wilt werken als mechanisch operator.    

Deze bbl-opleiding duurt in principe twee jaar en omvat minimaal 850 uur per jaar, waarvan ongeveer 200 uur theorieles op ons operatorcollege of op locatie. Bij voldoende studievoortgang en -resultaat kun je de opleiding versneld afronden.  

Als je direct in aansluiting op deze opleiding de bbl-opleiding Mechanisch operator B volgt, is de totale studieduur in principe korter. In de meeste gevallen doe je dan in totaal drie jaar over beide opleidingen samen.      

Je kunt in overleg met de adviseur op elk moment in het jaar instromen.  

Het examen bestaat uit een proeve van bekwaamheid en een criteriumgericht interview (CGI). Bij het afnemen van het examen is een gecertificeerde assessor betrokken. Deze assessor is een vakdeskundig en onafhankelijk beoordelaar. Ook is een docent van het Graafschap College aanwezig als procesbegeleider. 

Omdat dit een bbl-opleiding (niveau 2) is, betaal je per studiejaar het wettelijk vastgestelde cursusgeld. In studiejaar 2024-2025 was het cursusgeld voor deze opleiding € 295,-. Verder betaal je per studiejaar ongeveer € 475,- voor lesmaterialen. De adviseur kan je meer vertellen over de totale kosten voor deze opleiding.    

Als je de opleiding met succes afrondt, krijg je een operatordiploma.  

Meld je aan via de aanmeldknop op deze pagina. Je komt dan bij een formulier waar je je gegevens kunt invullen.  

Aanmelden voor deze opleiding betekent niet automatisch dat je wordt toegelaten. Je ontvangt eerst een uitnodiging voor een toelatingsgesprek/intake. De uitkomst hiervan wordt direct met je besproken.  

Deze opleiding kan, bij voldoende deelname, ook incompany worden verzorgd. 

Interesse?