Studenten delen ideeën en initiatieven om impact te maken op de maatschappij

Op dinsdag 25 juni kwamen 200 tweedejaarsstudenten van de sector Economie & Dienstverlening samen voor een feestelijke afsluiting, waarbij zij hun ideeën en ervaringen met maatschappelijke projecten deelden. Deze bijeenkomst markeerde het einde van een tien weken durend project, waarin de studenten onder begeleiding van Young Society en docenten werkten aan hun talentontwikkeling, drijfveren en interesses.

Gedurende deze periode namen de studenten deel aan diverse werkvormen, workshops en luisterden zij naar inspirerende gastsprekers. In het kader van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) zetten zij zich vervolgens in voor maatschappelijke organisaties in de Achterhoek of bedachten zij hun eigen initiatieven om impact te maken op de maatschappij.

Het begin van de projectperiode was spannend voor de studenten, vooral omdat zij met medestudenten van andere opleidingen actuele en uitdagende maatschappelijke thema’s moesten bespreken en samen moesten werken aan sociale vraagstukken. Daarom stonden de eerste weken in het teken van kennismaking en respect voor elkaars mening.

Docent Sander Giesen benadrukte het belang van een open en ondernemende houding bij studenten, evenals het ontdekken van hun talenten en nieuwe interesses: “Het is heel mooi om te zien hoe ze omgaan met de mogelijkheid om zelf een verschil te maken in de maatschappij.”

Tijdens de feestelijke afsluiting deelden de studenten hun ervaringen en ideeën, wat een inspirerende afsluiting vormde van een leerzame en impactvolle periode.