Studenten Welzijn aan het woord


Rianne
Sociaal werk

‘EEN KLEIN GEBAAR KAN MENSEN AL GELUKKIG MAKEN!’

“Of je nu jong of oud bent, soms heb je als mens even wat hulp nodig om je weg te vinden in het leven.” De eerstejaars studente Sociaal werker weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat je dan bij iemand terecht kunt. “Daarom heb ik voor deze opleiding gekozen. We werken met verschillende doelgroepen, van mensen die net in Nederland aankomen tot ouderen die soms eenzaam zijn. Maar ook met mensen met een beperking of een verslaving. Maar vandaag organiseren we een leuke theatervoorstelling op belevingsboerderij ‘De Ahof’. Veertig kids die het helemaal naar hun zin hebben, super om te doen!”

 


Anne
Pedagogisch werk en onderwijs

‘HET WERK IN DE KINDEROPVANG IS VEEL MEER DAN ALLEEN MAAR SPELEN EN VERZORGEN’

“Ik loop stage bij kinderopvang Het Zandkasteel in Winterswijk. Wij hebben hier gemengde groepen, van nul tot vier jaar samen. Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker volg je de ontwikkeling van een kind helemaal tot aan de basisschool toe. En jij maakt deel uit van die ontwikkeling. Ook de afwisseling is leuk en maakt je werk elke dag weer verrassend.”

 


Tim
Pedagogisch werk en onderwijs

‘IK VIND DIE ECHTE ‘PUBERS’ HELEMAAL TOP!’

“Ik heb heel bewust voor het onderwijs gekozen. Als onderwijsassistent ben je lekker bezig met zo’n groep, de interactie met de leerlingen motiveert mij elke keer weer. Ik voel me hier echt thuis. Op school volg je vakken als methodiek en didactiek. Dit geeft je de theoretische kennis. Je leert bijvoorbeeld om de les aan te laten sluiten bij de leerstijl van de leerling.”