Studenten Welzijn aan het woord


Danique
Sociaal werk

‘HET BEROEP VAN SOCIAAL WERKER IS BREED EN DIVERS: JE HELPT EN STIMULEERT MENSEN HUN PLEK WEER TE VINDEN’

“In de opleiding maak je kennis met verschillende doelgroepen die op de een of andere manier problemen hebben bij het meedoen in de samenleving. Ik vind het een uitdaging hen zo te ondersteunen dat ze uiteindelijk zelf hun draai weer vinden. Ik heb bijvoorbeeld iemand die erg eenzaam was in contact kunnen brengen met buurtgenoten. Op zijn beurt helpt hij nu als vrijwilliger in een buurthuis bij het inloopuurtje voor statushouders.”

 


Anne
Pedagogisch werk en onderwijs

‘HET WERK IN DE KINDEROPVANG IS VEEL MEER DAN ALLEEN MAAR SPELEN EN VERZORGEN’

“Ik loop stage bij kinderopvang Het Zandkasteel in Winterswijk. Wij hebben hier gemengde groepen, van nul tot vier jaar samen. Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker volg je de ontwikkeling van een kind helemaal tot aan de basisschool toe. En jij maakt deel uit van die ontwikkeling. Ook de afwisseling is leuk en maakt je werk elke dag weer verrassend.”

 


Tim
Pedagogisch werk en onderwijs

‘IK VIND DIE ECHTE ‘PUBERS’ HELEMAAL TOP!’

“Ik heb heel bewust voor het onderwijs gekozen. Als onderwijsassistent ben je lekker bezig met zo’n groep, de interactie met de leerlingen motiveert mij elke keer weer. Ik voel me hier echt thuis. Op school volg je vakken als methodiek en didactiek. Dit geeft je de theoretische kennis. Je leert bijvoorbeeld om de les aan te laten sluiten bij de leerstijl van de leerling.”