Studenten Vavo aan het woord


Lotte
Vwo

‘VRIJHEID EN EEN VOLWASSEN AANPAK’

“Op het vavo heb je veel vrijheid. Docenten hebben veel andere dingen gedaan naast lesgeven. Daar kunnen ze veel over vertellen en dat is heel leuk. Je merkt echt dat ze passie hebben voor wat ze doen en die motivatie heb ik ook gekregen. Docenten bieden je alle ondersteuning en je medestudenten zijn wat ouder.”

 


Vinicius
Havo

‘FLEXIBILITEIT EN ZELF JE SNELHEID BEPALEN’

“Ik ben in 2017 naar Nederland gekomen en heb eerst de Internationale Schakelklas (ISK) gedaan om Nederlands te leren. Na de ISK ben ik naar de havo op het Graafschap College gegaan. Voor mij is de mogelijkheid om de opleiding in één jaar te doen heel goed. Ik had al gepland om meteen na de havo op het hbo de opleiding Soware Engineer te gaan doen en nu kan ik daar volgend jaar meteen aan de slag.”

 


Alicia
Vmbo-tl

‘JE THUIS VOELEN’

“Ik vind het heel leuk op het vavo, de leraren zijn superfijn. Je kan over alles met ze praten en ze helpen je overal bij. Als je het nodig hebt, kun je ook extra begeleiding krijgen. Ik heb hier een tweede thuis kunnen creëren; met een aantal mensen die ik hier heb ontmoet, hebben we echt een vriendenclubje gevormd.”