Studenten Sport en bewegen aan het woord


Romy
Sport- en bewegingsleider

‘JE MOET EEN BREDE SPORTIEVE INTERESSE HEBBEN’

“Tijdens mijn stage leid ik als instructeur fitness groepen en maak ik trainingsschema’s op maat. In deze opleiding maak je kennis met verschillende sporten en doelgroepen. We werken met volwassenen maar ook met ouderen, kinderen of mensen met een beperking. Je moet goed naar mensen kunnen luisteren, kunnen motiveren en niet bang zijn om initiatief te nemen. Kennis van anatomie, spieren en blessures, maar ook EHBO, zijn belangrijke onderdelen.”

 


Firat
Sport- en bewegingsleider

‘JE MOET JE KUNNEN INLEVEN IN DE SPORTER’

“De opleiding is meer dan zelf een ‘beetje sporten’. Het gaat erom dat je mensen enthousiast kunt maken om te gaan bewegen. Je staat voor een groep, motiveert mensen, daagt ze uit en laat ze net even dat stapje meer zetten dan ze misschien zelf zouden doen. Als dat lukt, dan geeft dat een echte kick. Je werkt met verschillende doelgroepen waarbij leidinggeven, geduld en goed met mensen om kunnen gaan, belangrijk zijn.”

 


Imke
Sport- en bewegingscoördinator

‘PLEZIER IN BEWEGEN BIJ DE CLIËNT STAAT VOOROP’

“In mijn stage bij zorgorganisatie Estinea begeleid ik mensen met een meervoudige beperking bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. In ons vak probeer je gezondheidsproblemen van mensen te voorkomen of te beperken. Je probeert cliënten te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. In de opleiding maak je kennis met veel sporten, leer je lesgeven en krijg je vakken als anatomie en fysiologie.”

 


Wouter
Sport- en bewegingscoördinator

‘DE KICK VAN DE KLIMWAND!’

“Survivalkamp voor kinderen of een aangepast Bootcamp-programma voor ouderen, met het profiel Buitensport kom je het allemaal tegen. Als sport- en bewegingscoördinator weet je hoe je mensen, jong en oud , gezond kunt laten bewegen. Op mijn stageadres hebben we een geweldig buitenterrein, waar we veel outdoor-activiteiten aanbieden. Zelf ben ik een echte fan van risico-sporten zoals skiën, abseilen of klimmen. Als je iemand die onzeker is toch kunt motiveren om die klimwand op te gaan, geeft dat echt een kick.”

 


Anne
Sport- en bewegingscoördinator

‘IK ZIE DAT IK MET MIJN KENNIS EN ENTHOUSIASME VOOR CLIËNTEN ECHT HET VERSCHIL KAN MAKEN’

“Ik loop nu stage bij GGNet, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, en begeleid mensen met psychische problemen bij hun herstel. Door bewegen en sporten proberen we hen positief te beïnvloeden en angsten te laten overwinnen. Tijdens de opleiding maak je kennis met verschillende doelgroepen, van revalidatie tot ouderenwerk. Daardoor leer je jezelf goed kennen. De opleiding is best pittig, in een vak als anatomie of ziektebeelden moet ik me wel even vastbijten.”