Studenten Retail en commercie aan het woord


Ole
Commercie

‘COMMERCIE ZIE IK ALS EEN WEDSTRIJD’

“Carrière maken in de commerciële wereld en daar het verschil maken.” Dat is wat Ole wil. “Dat lukt alleen als je jezelf continu uitdaagt om met verrassende ideeën te komen en het anders te doen. Tijdens mijn stage ging ik met salesmedewerkers op bezoek bij klanten. Je ervaart
hoe verkoopgesprekken in de praktijk gaan en hoe je e-commerce in kunt zetten om je producten te verkopen. Daar heb ik veel van geleerd.”

 

Melissa
Retail

‘GEZELLIGE KLANTEN, LEKKER BEZIG!’

“Ik vind het prachtig als ‘mijn’ winkel er top uitziet. Mooie producten, verse salades en maaltijden en lekkere smoothies. Ik werk bij de Goudreignet, een speciaalzaak in verse producten, vooral groente en fruit, maar ook kazen. Als retailspecialist weet je alles van je producten, mensen komen bij je voor een goed advies. Maar vaak ook voor een gezellig praatje. Dat vind ik erg leuk, zo leer je je vaste klanten echt kennen en komen ze graag bij je terug. Ik ga een dag naar school voor de theoretische vakken, de rest van de week ben ik hier te vinden. Het werk is heel gevarieerd, van het maken van de verse kant-en-klaar producten tot het tellen van de kassa. Als ik meer ervaring heb, wil ik graag een eigen zaak opbouwen, kleding verkopen lijkt me ook leuk. Maar voorlopig wil ik hier niet weg, leuke collega’s, gezellige klanten en de dag vliegt om! Gewoon lekker bezig!”

 

Remger
Retail

‘TAART VAN EEN TEVREDEN KLANT!’

“Ik ben gek op sport én vind het geweldig om klanten te adviseren. Voor mijn opleiding Retailmanager was een stage in deze winkel voor sportartikelen de ideale combi! Op school maak je in het SMART START-basisjaar kennis met veel verschillende vakken, daarna kies je dan een opleiding die goed bij je past. Ik zit nu in mijn tweede jaar en op mijn stage bij Intersport krijg ik alle kans om echt mee te draaien. Ik leer collega’s aan te sturen, ben bezig met de personeelsplanning en let op de omzetstatistieken. Winkelpresentatie is belangrijk, maar e-commerce en online verkoop ook. Het mooiste vind ik de verkoopgesprekken. Met goed advies kom je samen tot de juiste keuze en zorg je voor een tevreden klant. Een tijdje terug kwam een klant binnen met een taart als ‘dankjewel’ voor de goede hulp. Dat maakt je dag dan even extra bijzonder!”