Studenten Mobiliteit en logistiek aan het woord


Aron
Chauffeur

‘EEN MACHTIG GEVOEL, MET ZO’N BESTE BAK!’

“Het is een beste bak, met aanhanger ruim 18 meter lang. Zo boven in je cabine is een machtig gevoel, zeker als je door smalle straatjes rijdt. Ik was één dag achttien toen ik mijn vrachtwagenrijbewijs haalde. Zo’n jonge gast achter het stuur van zo’n grote vrachtwagen, leuk om dan de gezichten te zien van de mensen op straat. Maar het is serieus werk, waarbij je je gedachten er goed bij moet houden.”

 


Rick
Chauffeur

‘GEEN DAG IS HETZELFDE. IK PAK ZO’N VIJFTIEN ADRESSEN DOOR HET HELE LAND’

“Je moet als chauffeur wel een beetje stressbestendig en flexibel zijn als er plotseling wat in je schema wijzigt. Dus op tijd bij je klant zijn en toch de rust op de weg bewaren en de vracht veilig afleveren. Vijftien tevreden klanten én op tijd terug voor mijn sport training is voor mij een topdag!”

 


Steven
Logistiek

‘ER LIGT ALTIJD WEL EEN LOGISTIEKE UITDAGING OP JE TE WACHTEN’

“De logistieke wereld draait 24\7 door. Er komen bij ons tienduizenden pakketten langs in een week. Ik probeer alles soepel te laten verlopen en zo goed mogelijk in te spelen op onverwachte situaties. Soms werk ik op onregelmatige tijden, dat hoort er nu eenmaal bij.”

 


Laura
Motorvoertuigentechniek

‘STAGEPLEK OP DE RECEPTIE? MOOI NIET, IK KOM VOOR DE WERKPLAATS!’

“De auto’s van nu worden steeds meer kleine computers,” zegt Laura terwijl ze meetapparatuur voor een aircocheck op een ‘dikke’ Audi aansluit. “Pluspunt is dat we hier een moderne werkplaats hebben, waar we ook werken aan hybride en elektrische auto’s, want dat wordt toch de toekomst.” De typische mannenwereld van de motorvoertuigentechniek is voor Laura geen probleem: “Daar wen je snel aan”.

 


Daan
Motorvoertuigentechniek

‘TIJDENS JE STUDIE ERVARINGEN OPDOEN IN HET BUITENLAND’

“In Denemarken heb ik twee weken stage gelopen bij een autodealer in Odense en daarna heb ik twee weken lessen gevolgd op een Deense school. Ik heb vooral veel geleerd over de werking van elektrische auto’s. In Denemarken kun je maar op vier scholen de opleiding tot autotechnicus volgen. De leslokalen zijn groot en er zijn veel verschillende auto’s waar studenten aan kunnen sleutelen.” Daan raadt iedereen aan om de kans te grijpen als je naar het buitenland kunt. “Je leert er veel van, het is eens iets heel anders dan je gewend bent en het staat goed op je CV!”