Studenten Entree aan het woord


Armando
Entree-opleiding, Assistent installatie en constructietechniek

‘LEUK DAT JE MET VEEL MACHINES KUNT WERKEN!’

“Ik heb het profiel installatie- en constructietechniek gekozen, omdat ik het een uitdaging vind om met mijn handen iets te maken. Van helemaal niets tot iets unieks, van ruw materiaal tot een mooi eindproduct. Als je dat met een team voor elkaar krijgt, dan voelt dat lekker. De afwisseling in het werk is leerzaam en leuk.”

 


Tim
Entreeopleiding, Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

‘IK WEET HET NU ZEKER, IK GA DE HORECA IN’

“In de horeca moet je goed kunnen omgaan met mensen, maar je hebt ook doorzettingsvermogen, flexibiliteit en oog voor detail nodig. Ik loop stage in de bediening in een restaurant en ik heb het geweldig naar mijn zin. Het contact met de gasten is helemaal mijn ding. Ik leer elke dag wat nieuws. Hierna wil ik verder naar een niveau 4-opleiding en uiteindelijk op het hbo hotelmanagement gaan doen.”

 


Simon
Entreeopleiding, Assistent mobiliteitsbranche

‘OOK HANDIG ALS JE EIGEN FIETS KAPOT IS!’

“Bij Werkraat in Doetinchem leer ik voor fietsmonteur. We demonteren fietsen, maken alles schoon en zetten daarna alle onderdelen weer in elkaar tot een mooie, goed werkende fiets. Erg leuk om te doen en ook wel een uitdaging, vooral als je aan de versnellingen werkt. Met collega’s samenwerken gaat prima. Ik vind het ook geweldig om mensen te helpen die met een kapotte fiets binnenkomen. Na de opleiding wil ik graag aan het werk en me specialiseren in het onderhouden van elektrische fietsen.”

 


Presilla
Entreeopleiding, Assistent dienstverlening

‘KIES VOOR WAT VOOR JOU GOED VOELT!’

“Ik heb veel geleerd op mijn stageplek. Over het kappersvak en over het omgaan met mensen. Maar vooral ook over mijzelf. In dit werk moet je je echt concentreren, ik ben best snel afgeleid. Kapper worden is voor mij dus lastig, weet ik nu. Maar ik heb wel doorgezet om dit jaar af te maken. Zo kan ik door naar een vervolgopleiding. Ik ben gek op muziek, speel zelf gitaar. Ik ga voor een opleiding om bij concerten licht en geluid op te bouwen. De muziekwereld is creatief, sociaal en lekker druk. Dat past helemaal bij mij. Ook dat heb ik geleerd, volg je hart en kies voor wat voor jou goed voelt. Dit ben ik!”