SMART START Economie in bedrijf: leren wat je leuk vindt!

Oriënteer jij je op een mbo-opleiding? Denk je aan een niveau 3 of 4-opleiding in de richting Economie en administratie of Retail en commercie, maar vind je het lastig om nu al een definitieve keuze te maken? Geen probleem! Vanaf het schooljaar 2020-2021 volg je bij het Graafschap College ‘SMART START Economie in bedrijf’. Een breed basisjaar, waarin je kennismaakt met verschillende vakken en economische beroepen. Je meldt je aan voor een van de deelnemende profielen en aan het eind van het SMART START-jaar, wanneer jij precies weet waar jouw bloed sneller van gaat stromen, maak je je definitieve keuze voor een van de economische opleidingen.

SMART START Economie in bedrijf geldt voor de niveau 3 en 4-profielen Bedrijfsadministrateur, Management assistant, Juridisch-administratief dienstverlener, Medewerker human resource management, Assistent-manager internationale handel, Vestigingsmanager groothandel, (Junior) accountmanager, Medewerker marketing en communicatie en Manager retail, Verkoopspecialist en Medewerker business support in de beroepsopleidende leerweg (bol).

Wat ga ik leren?

Tijdens het brede basisjaar krijg je naast algemene (beroepsgenerieke) vakken, vakken gericht op de verschillende economische beroepen (beroepsspecifiek). De beroepsspecifieke vakken worden aangeboden in projectvorm. In de projecten maak je kennis met vakken als bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, commerciële economie & marketing, management & organisatie, officemanagement en recht. Doordat je in projecten werkt, leer je ook om samen te werken, te communiceren, te plannen, een kritische houding te ontwikkelen en initiatief te nemen. Daarnaast kun je je ict-vaardigheden ontwikkelen en is er veel aandacht voor loopbaanontwikkeling. Je krijgt veel ruimte om te ontdekken waar je goed in bent en wat je nu écht leuk vindt om te doen.

Wanneer maak ik mijn definitieve keuze?

Na de derde lesperiode in het eerste jaar maak je een definitieve keuze voor een niveau 3 of 4-profiel. In leerjaar 2 ga je je op dit vakgebied specialiseren. Je begint dus niet opnieuw, maar bouwt verder op de kennis en vaardigheden die je tijdens het SMART START-jaar hebt opgedaan.

Wat heb ik aan een SMART START-jaar?

Het SMART START-jaar biedt je veel voordelen! Je krijgt de kans om je beter te oriënteren, voordat je een definitieve keuze voor een profiel maakt. Maar er zijn meer voordelen. De kennis en vaardigheden die je tijdens het brede basisjaar opdoet, zorgen ervoor dat je straks breder inzetbaar bent binnen een bedrijf. Om in te spelen op een steeds veranderende markt zoeken zij breed opgeleide medewerkers met kennis op het gebied van economie, financiën, recht en sales. Bedrijven wachten dus met SMART op jou! En hoe leuk is het dat je alles wat je tijdens het SMART START-jaar leert meteen tijdens projecten in praktijk kunt brengen?

SMART START Hospitality in bedrijf

Ook bij andere opleidingen van het Graafschap College wordt gewerkt aan de ontwikkeling van brede basisjaren. Zo start volgend schooljaar ook de SMART START Hospitality in bedrijf. In dit basisjaar ga je je verdiepen in zowel travel, leisure als hospitality en maak je daarna je definitieve keuze.

Meer info? Kom naar de Scholenmarkt!

Wil je meer weten over SMART START Economie in bedrijf of SMART START Hospitality in bedrijf? Ben je van plan de Scholenmarkt op 26, 27 en 28 november te bezoeken? Bij de voorlichting over de opleidingen, die volgend starten met SMART START, word je uitgebreid geïnformeerd. Daarnaast vind je een informatiestand in de centrale hal. Ook op deze website vind je meer informatie over SMART START. Ga naar een van de profielen met een SMART START-jaar.