Speciale varianten Entree-opleiding

Entree: een optie voor iedereen!

Er is één entree-opleiding met 9 verschillende profielen. Hier vind je alle informatie over de reguliere entree-opleiding en de profielen. Naast de reguliere opleiding biedt de entree-opleiding ook verschillende maatwerkvarianten. Je kunt zo’n speciale variant bijvoorbeeld doen wanneer je nog niet lang in Nederland woont en de taal nog niet goed spreekt. In dat geval doe je meestal 2 jaar over de entree-opleiding. In het toelatingsgesprek wordt met jou overlegd of de reguliere entree-opleiding geschikt voor jou is of dat een speciale variant beter bij jou past. Wil je meer weten over een van de speciale varianten van de entree-opleiding, bel dan met de balie van de sector Educatie & Participatie, 0314 353 800. Dit zijn de speciale varianten:

Entree Werkt

De entree-opleiding speciaal voor studenten met uitstroomprofiel Arbeid. Je leert in deze variant vooral in de praktijk, op de werkvloer van een bedrijf (onbetaald). In het rooster zijn momenten opgenomen waarop je, binnen het bedrijf, individueel of in een klein groepje contact hebt met de docent. Deze variant wordt in principe aangeboden in de bol (beroepsopleidende leerweg). Een bbl-variant (beroepsbegeleidende leerweg) is bespreekbaar. Deze variant duurt in principe, net als de reguliere entree-opleiding, een jaar en wordt afgesloten met een entree-examen en -diploma.

Entree Taal

De entree-opleiding voor studenten die het Nederlands nog niet goed beheersen. Je wordt in deze variant ondergedompeld in de Nederlandse taal en de lessen worden aangepast aan jouw taalniveau. In principe doe je bij deze variant 2 jaar over de opleiding.

Entree Plus

De entree-opleiding in trajectvorm. Je volgt de entree-opleiding en wanneer mogelijk ga je voor praktijkvaardigheden op niveau 2 aan de slag. De trajecten worden opgestart voor profielen met een grote vraag vanuit de arbeidsmarkt. De trajecten worden aangeboden in combinaties van bol en bbl en hebben in principe een baangarantie.