Participatieprojecten

Het Graafschap College is betrokken bij verschillende projecten in de regio die 1 overkoepelend doel hebben: iedereen doet mee, niemand valt buiten de boot.

Jij Doet!

Een project van Fijnder (voorheen Sociale Dienst Oost-Achterhoek) en het Graafschap College, voor jongeren tussen 18 en 28 jaar die willen werken aan hun toekomst.

Door middel van onder meer workshops, gesprekken met een coach en meeloopdagen bij opleidingen of bedrijven werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Doel is dat jij erachter komt welke opleiding of werkrichting bij jou past, zodat je met die kennis een volgende stap in je leven kunt zetten.

Vier dagen per week (maandag t/m donderdag) ga je, deels 1 op 1 en deels met de hele groep, aan de slag. Door middel van uiteenlopende activiteiten ontdek je wie je bent, wat je wilt en kunt, en hoe je je doelen kunt bereiken.
Het project wordt uitgevoerd op de locatie Beatrixpark 18 in Winterswijk.

Meer weten over dit project? Contactpersoon is Wilmar Westerveld, w.westerveld@graafschapcollege.nl.

Hieronder vind je 2 podcasts over Jij Doet! Deelnemers en begeleiders vertellen hierin over hun ervaringen met het project.

Podcasts

 

Samen-projecten

Sinds 2014 heeft het Graafschap College samen met gemeenten en andere partners in de regio een belangrijke rol gespeeld in participatieprojecten onder de naam “Samen” (bijv. Samen Doetinchem en Samen Doetinchem Junior). Een aantal gemeenten heeft deze projecten zelfstandig voortgezet. In 2022 is bijvoorbeeld het project Samen Liemers van start gegaan.