Participatieprojecten

Het Graafschap College is betrokken bij verschillende projecten in de regio die 1 overkoepelend doel hebben: iedereen doet mee, niemand valt buiten de boot.

Jij Doet!

Een project van Fijnder (voorheen Sociale Dienst Oost-Achterhoek) en het Graafschap College, voor jongeren tussen 18 en 28 jaar die willen werken aan hun toekomst.

Door middel van onder meer workshops, gesprekken met een coach en meeloopdagen bij opleidingen of bedrijven werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Doel is dat jij erachter komt welke opleiding of werkrichting bij jou past, zodat je met die kennis een volgende stap in je leven kunt zetten.

Vier dagen per week (maandag t/m donderdag) ga je, deels 1 op 1 en deels met de hele groep, aan de slag. Door middel van uiteenlopende activiteiten ontdek je wie je bent, wat je wilt en kunt, en hoe je je doelen kunt bereiken.
Het project wordt uitgevoerd op de locatie Beatrixpark 18 in Winterswijk.

Meer weten over dit project? Contactpersoon is Joke Seinen, j.seinen@graafschapcollege.nl.

Samen Doetinchem, Samen Doetinchem Junior, Samen Achterhoek en Samen Doesburg

Samen Doetinchem is in oktober 2021 voor de 8e keer op rij van start gegaan. In het project komen statushouders 4 keer per week bij elkaar, om door een mix van activiteiten, lessen en vrijwilligerswerk beter mee te kunnen doen in de samenleving. Een goede beheersing van de Nederlandse taal staat hierbij voorop. Samen Doetinchem wordt georganiseerd door Graafschap College en voetbalclub DZC’68, in samenwerking met organisaties als de Stadskamer, Zozijn, bibliotheek West-Achterhoek, Stichting Present en de Stadsboerin.

In najaar 2020 is de spin-off Samen Doetinchem Junior van start gegaan. Dit project richt zich op jongeren die nog niet lang in Nederland wonen en meer aansluiting met Nederlandse leeftijdgenoten zoeken. Gezamenlijk ondernemen zij 2 keer in de week activiteiten zoals sporten en eten.

In de gemeente Aalten is het project Samen Achterhoek gestart, dat vergelijkbaar is met Samen Doetinchem. In Doesburg loopt sinds zomer 2021 Samen Doesburg. Ook in andere gemeenten in de regio gaan in de (nabije) toekomst Samen-projecten van start.

Interesse in de Samen-projecten, bijvoorbeeld om in uw gemeente een soortgelijk project te starten? Neem contact op met de receptie van het Loopbaanplein, tel. 0314 35 35 35.