Mijn School – een andere aanpak

Soms kun je als student je draai in het reguliere onderwijs niet vinden. Vaak komt dit door persoonlijke omstandigheden. Speciaal voor deze studenten is er Mijn School. Mijn School is een onderdeel van het Graafschap College en biedt de reguliere profielen Helpende zorg en welzijn (niveau 2), Medewerker facilitaire dienstverlening (niveau 2), Medewerker sport en recreatie (niveau 2) en Sociaal werker (niveau 4) aan, maar met een andere aanpak. Je volgt een opleidingstraject op maat, jij staat centraal! Samen met jou wordt een individueel trajectplan gemaakt, waarin jouw doelen, je motivatie en talenten het belangrijkst zijn. Tijdens de opleiding neem je deel aan maatschappelijke projecten en wordt ‘de maatschappij’ de school in gehaald. Kortom: de aanpak is anders, maar als student behaal je gewoon een regulier mbo-diploma.
Ben je toch/ook geïnteresseerd in de reguliere profielen? Die vind je via de homepage van deze website, bij de richtingen Dienstverlening en ondersteuning en Welzijn.

Tijdelijk traject

Daarnaast kun je in bepaalde gevallen bij Mijn School terecht als je in je eigen (mbo-)opleiding dreigt vast te lopen. In overleg met jouw opleiding kun je dan een tijdelijk programma volgen bij Mijn School, waarin naast onderwijs ook veel aandacht is voor jouw persoonlijke situatie en ontwikkeling.

Doorstroomklas

De doorstroomklas van Mijn School is voor mbo-studenten die naar een opleiding willen overstappen die niet op het Graafschap College wordt aangeboden. Je volgt een programma van generieke vakken, en verder is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en oriëntatie op je nieuw gekozen opleiding.

Samenwerking msbo

In samenwerking met verschillende scholen voor voortgezet speciaal onderwijs (vso) in de regio heeft Mijn School aangepaste leerroutes op mbo 2-niveau ontwikkeld, onder de noemer middelbaar speciaal beroepsonderwijs (msbo).

Aanmelden

Wil je graag een opleiding volgen bij Mijn School? Meld je dan hieronder aan voor het profiel van jouw voorkeur. Heb je nog geen idee welk profiel je moet kiezen? Neem dan eerst contact met ons op.

Kennismakingsbijeenkomst

Als je je voor een opleiding bij Mijn School hebt aangemeld, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst op onze locatie. Deze bijeenkomsten zijn in principe altijd de eerste donderdag van de maand. Op 4 april is er geen kennismakingsbijeenkomst; de overige data voor het lopende studiejaar zijn 16 mei en 6 juni 2024.
Na de kennismakingsbijeenkomst volgt een individueel gesprek.

Locatie

Sinds 18 maart 2024 is Mijn School tijdelijk gehuisvest op de locatie Keppelseweg 24 in Doetinchem. Met ingang van het studiejaar 2024-2025 vind je Mijn School op de Notenlaan 2, ook in Doetinchem.

Vragen?

Denk je dat de aanpak van Mijn School bij jou past en heb je een vraag? Neem dan contact met ons op!