Extra begeleiding bij stage of werk

Naast de reguliere begeleiding die je op het Graafschap College kunt krijgen bij het vinden van een stageplek of leerbaan, bieden we ook extra begeleiding op het gebied van stage en werk.

Transitieroute: Extra begeleiding bij de eindstage voor studenten met een afstand tot de arbeidsmarkt

Voor sommige studenten met een afstand tot de arbeidsmarkt kan de eindstage een extra hobbel zijn. Onder de noemer Transitieroute krijgen deze studenten extra begeleiding, bijv. bij het zoeken van een passende eindstage, de contacten met stagebegeleider en stagebedrijf of coaching tijdens de stage. Zo wordt de eindstage ook voor deze studenten een positieve ervaring, waarmee daarna de stap naar werk beter kan worden gezet.

School-Ex: Begeleiding van school naar werk

Ook als je klaar bent met je opleiding en wilt gaan werken, kunnen we je ondersteunen. Via ons programma School-Ex kun je bijvoorbeeld een sollicitatietraining volgen, een CV-check laten doen of een beroepskeuzetest doen. Vaak met succes! Veel studenten die gebruik maakten van deze begeleiding hebben een baan met perspectief gevonden. School-Ex is er ook voor studenten die tussentijds stoppen met hun opleiding.