Skills

Studente Julia wint Medal for Excellence tijdens WorldSkills in Lyon

Julia Jurriens met haar 'Medallion for Excellence'

Afgelopen week waren de internationale WorldSkills-wedstrijden in Lyon. Tijdens deze wedstrijden komen de ruim 1600 beste jongprofessionals van de wereld hun expertise laten zien en strijden ze om de titel ‘beste ter wereld in hun vakgebied’. Zo deed ook Julia Jurriens van het Graafschap College mee aan de vakwedstrijd Automobile Technology. Met groot succes: ze sleepte een Medal for Excellence in de wacht! Deze medaille wordt alleen uitgereikt bij het verrichten van een bovengemiddelde prestatie.

Julia was onderdeel van de 25 kandidaten die samen Team Netherlands vormden tijdens de WorldSkills-wedstrijden. Ze won tijdens de nationale Skills Heroes-wedstrijden goud in de categorie Autotechnicus en werd daarna geselecteerd om mee te doen aan de internationale wedstrijden. Een geweldige prestatie en kers op de taart van haar studietijd. De afgelopen maanden (zelfs tijdens de zomervakantie) trainde Julia dan ook keihard om haar technische vaardigheden en mentale weerbaarheid op topniveau te brengen.

Een geweldige prestatie
Dat trainen werd beloond: als enige vrouwelijke deelnemer ooit in de vakwedstrijd Automobile Technology leverde ze in Lyon een bovengemiddelde prestatie. En hoewel ze geen podiumplaats bemachtigde, ontving ze wel de Medallion for Excellence. Docent Mobiliteit en voertuigen Jeffrey Kok was aanwezig om Julia aan te moedigen. "Het raakt mij ieder jaar weer opnieuw, als ik alle studenten op het NK zie strijden. Maar zeker ook nu op het WK, een geweldige prestatie. Julia is een echte ambassadeur voor het mbo-onderwijs en de autotechniek!"

Het Graafschap College is uiteraard ontzettend trots op haar. En Julia is natuurlijk ook hartstikke trots op zichzelf!