1. Bepaal je doelen
Het is handig om eerst een doel te bepalen. Welke vaardigheden wil je verder ontwikkelen of waarin wil jij je specialiseren? Bepaal jouw persoonlijke en professionele leerdoelen. Neem hierin ook ontwikkelingen binnen de sector en jouw huidige kennis en vaardigheden mee. Zo krijg je een goed beeld in welke richting je moet zoeken en of je op zoek bent naar een meerdaagse verdiepende cursus, eendaagse training of aanvullende opleiding.
2. Doe onderzoek
Zodra je weet welke richting en vorm bij jouw doelen past, ga je op onderzoek uit. Volg je de scholing liever in de buurt of is extra reistijd voor jou geen probleem? En doe je dit liever zelfstandig, in een groep of op maat met jouw collega's? Bekijk het aanbod online en kijk wat het beste bij jouw wensen past.
3. Wat kost dat?
Neem ook de kosten mee in jouw overweging. Heb je een opleidingsbudget vanuit jouw werkgever of heb je als zzp'er of mkb'er recht op een subsidie?
4. Stem studielast en jouw privéleven op elkaar af
Een training of studie vraagt je tijd en aandacht. Bedenk vooraf goed hoe je die combineert met jouw baan en privéleven. Zo weet je zeker dat er naast alle nieuwe kennis die je opdoet ook genoeg tijd overblijft voor je gezin en werkgever.