Metaalimpuls

Krachten bundelen

Metaalimpuls is in 2000 ontstaan op initiatief van werkgeversorganisatie VNO-NCW en het Graafschap College. De aanleiding hiervoor vormde het (dreigende) tekort aan gekwalificeerd personeel voor de metaalindustrie. Het betrof een landelijke ontwikkeling. Echter, de ontwikkeling was extra zorgelijk voor Oost-Gelderland, omdat daar van oudsher veel metaalbedrijven zijn gevestigd. Het regionale bedrijfsleven en het Graafschap College bundelden hun krachten. Gezamenlijk werd een plan opgesteld: door de opleiding voor toekomstige vakmensen financieel en inhoudelijk aantrekkelijker te maken, moesten meer studenten kiezen voor een toekomst in de metaalindustrie.

De aanpak van Metaalimpuls blijkt succesvol! Terwijl overal in Nederland de instroom van studenten alleen maar verder afnam, is de opleiding Middenkader engineering in de Achterhoek na een aantal magere jaren flink gegroeid. De instroom van nieuwe studenten is bijna zeven keer groter dan ruim 15 jaar geleden!

Voordelen voor studenten

Volg je de opleiding Middenkader engineering (profiel Technicus engineering, niveau 4)? Dan kun jij profiteren van de voordelen van Metaalimpuls. Metaalimpuls betaalt niet alleen het lesgeld van je volledige opleiding, ook benodigd(e) leermiddelen, werkkleding en gereedschap worden geheel vergoed. Daarnaast maak je tijdens je opleiding al regelmatig kennis met de praktijk. In ieder leerjaar van je opleiding is een periode van minimaal 10 weken stage opgenomen. Als je na vier jaar de opleiding met succes hebt afgerond, zullen doen de bedrijven van Metaalimpuls hun uiterste best om je te helpen bij het vinden van een passende baan.

Voordelen voor werkgevers

Metaalimpuls biedt niet alleen studenten veel voordelen. Ook de aangesloten bedrijven hebben veel baat bij een lidmaatschap. Zo draagt een bedrijf bij aan het opleiden van mogelijk toekomstige medewerkers voor hun bedrijf, kan het bedrijf ondersteuning krijgen van stagiair(e)s, worden vacante vacatures binnen het bedrijf verspreid via de elektronische leeromgeving van het Graafschap College en kan een bedrijf voorstellen indienen voor bedrijfsprojecten waar studenten tijdens hun opleiding aan werken.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over Metaalimpuls? Bezoek dan de website of neem contact op met Metaalimpuls.