Samenwerkingsinitiatieven

Van en voor de regio

Het Graafschap College stelt het succes van de studenten boven alles.’Van en voor de regio’ is een van de strategische uitgangspunten bij ons onderwijs. Een goede samenwerking met de regio maakt het mogelijk de hoogst haalbare kwaliteit te bieden aan zowel de studenten als de regio. De opleidingsprogramma’s sluiten zo dicht mogelijk aan op de beroepspraktijk. Ook in het buitenland kunnen studenten ervaringen opdoen. ‘Het netwerk in de euregio’ is ook een belangrijk aandachtspunt van onze strategie.

Verbonden en creatief

‘Creatief’ is een van de kernwaarden van het Graafschap College. Creativiteit is van belang bij de samenwerking met collega’s, bedrijven en instellingen in de (eu)regio. Vanuit de kernwaarde ‘Verbonden’ werken wij vanuit het besef dat het essentieel is om voortdurend met de studenten, het onderwijs- en beroepenveld in verbinding te staan. Het Graafschap College zoekt deze verbinding actief op. Wij koesteren en onderhouden relaties en samenwerking.

Door de samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Saxion Hogeschool heeft het Graafschap College een uitstekende aansluiting bij het hbo. Met zogeheten innovatiehubs waar studenten van de hogescholen samen met onze studenten praktijkonderzoeken doen voor bedrijven, leveren wij een directe en krachtige bijdrage aan de innovatie in de regio.

Het Graafschap College heeft diverse innovatieprojecten in samenwerking met partners in de (eu)regio en wil dit verdubbeld hebben in 2020.