Leerbedrijf worden?

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv).

Om erkend leerbedrijf te worden, voldoet u aan de volgende voorwaarden:

  • U biedt de student een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn of haar opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
  • U stelt een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. U maakt tijd, ruimte en middelen vrij om de praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren.
  • U bent bereid om samen te werken met de school en SBB en u verstrekt daartoe de benodigde informatie.
  • U gaat akkoord met vermelding van uw bedrijfsgegevens op Stagemarkt.nl, de website waar studenten een leerplaats (stage of leerbaan) zoeken in het mbo.

Erkenning aanvragen

Erkenning kunt u aanvragen bij SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Voordat u de echte erkenningsaanvraag start, doorloopt u een korte vragenlijst. U ziet wat er nodig is om uw aanvraag tot een succes te maken. Vervolgens kunt u direct doorgaan met de echte aanvraag. Een adviseur praktijkleren van SBB neemt contact met u op om de aanvraag te bespreken.

Meer informatie?

Bent u erkend leerbedrijf en wilt u meer informatie over onze stagemogelijkheden? Neem dan telefonisch contact met ons op (0314 353 500) of maak gebruik van het contactformulier.