Workshops dementie voor en door studenten

Vandaag een mooie afsluiting van het excellentieprogramma dat derdejaarsstudenten Verzorgende-IG een aantal weken hebben gevolgd! Speciaal voor hun medestudenten uit het eerste leerjaar verzorgden ze acht verschillende workshops rond het thema dementie. 

Acht workshops

De afgelopen weken stonden voor de derdejaarsstudenten in het teken van het voorbereiden van deze workshops. Tijdens de lessen op school en in de praktijk gingen ze ermee aan de slag. Daarbij werden ze gecoacht door een aantal docenten van de opleiding. Uiteindelijk werden acht verschillende workshops voorbereid: pijn bij dementie, de fasen van dementie en geschikte activiteiten, CRDL en benadering, dementie en voeding, agressief gedrag bij dementie, zorg en technologie, soorten van dementie en dementie binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg. De eerstejaarsstudenten konden, tijdens drie workshoprondes, naar keuze een workshop volgen. Tijdens de workshop kregen zij niet alleen informatie over het onderwerp, maar gingen ze ook aan de slag met een activiteit. 

Talenten benutten

Het organiseren van de workshops maakt onderdeel uit van een excellentieprogramma dat de derdejaarsstudenten tijdens de opleiding wordt aangeboden. Met dit programma worden studenten extra uitgedaagd om talenten maximaal te benutten. Ze verdiepen zich in thema’s waarmee ze tijdens hun opleiding te maken krijgen en delen de kennis die zij opdoen met andere studenten.