Week van de internationale student

Het is de Week van de internationale student! Een week waarin onder andere mbo-scholen in heel Nederland studenten met een internationale ervaring in de schijnwerpers zetten. Tijdens je opleiding internationale ervaring opdoen, is een ervaring om nooit te vergeten! Je leert nieuwe mensen en een andere cultuur kennen, je verbreedt je horizon, je talenkennis krijgt een enorme boost en je doet leuke nieuwe ervaringen op.

Een ervaring om nooit te vergeten!

Niet gek dus dat steeds meer studenten van het Graafschap College kiezen voor een stage in het buitenland. Zo ook Ole Bekker. Hij volgt de opleiding (Junior) accountmanager en loopt op dit moment stage bij MiniCards in Madrid. Een organisatie die wereldwijd actief is en handige kleine kaartjes verspreid met informatie over attracties, musea, winkels, restaurants en kortingen. Ideaal voor toeristen die op stedentrip zijn. Ole werft in Madrid nieuwe bedrijven om zich aan te sluiten bij dit concept. Dit doet hij door de bedrijven te bezoeken en ze te vertellen over MiniCards. “Ik ben hier nu twee maanden. Tot nu toe heeft het me al veel gebracht. Ik heb veel leuke contacten opgedaan en maak veel mee. Unieke ervaringen om nooit te vergeten”, vertelt Ole. Voorlopig kan hij nog even genieten in Spanje. Pas over drie maanden keert hij terug naar Nederland.

Veel mogelijkheden

Volg je een opleiding op het Graafschap College? Dan krijg je veel mogelijkheden om internationale ervaring op te doen. We vinden het belangrijk dat je tijdens je studie je horizon verbreedt. Net als Ole kun je vaak kiezen voor een stage in het buitenland, maar er zijn ook andere manieren om internationale ervaring op te doen. Bijvoorbeeld door deel te nemen aan uitwisselingen met buitenlandse scholen, op excursie te gaan naar buitenlandse steden en mee te doen aan internationale (beroepen)wedstrijden. Je hoeft niet altijd de grens over om aan internationale activiteiten deel te nemen. Ook op school worden activiteiten georganiseerd om je kennis te laten maken met andere landen, verschillende culturen en mensen uit het buitenland. We noemen dat internationalisation@home.

Beluister de podcasts

In het kader van de Week van de internationale student organiseert Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs, allerlei activiteiten. Zo worden er verschillende podcasts opgenomen, waarin studenten vertellen over hun internationale ervaring en ingaan op de vraag wat het hen heeft opgeleverd. Je kunt de podcasts (in het Engels) hier beluisteren.