Veel talenten en een prachtige avond!

Op donderdag 24 mei vond in Schouwburg Amphion het Graafschap College Talentengala plaats! Een feestelijk evenement waar jaarlijks – nu al voor de derde keer – de Beste Praktijkopleider, Beste Medewerker en tot slot de Beste Student worden gekozen. De winnaars van het Talentengala 2018 zijn: Moira Oosterdijk van Optimaal FM, Tonny ten Barge, conciërge van locatie Winterswijk, en Cas de Jongste, student Technisch specialist personenauto’s. Alle drie van harte gefeliciteerd!

Illusionist

De avond werd geopend door een bijzonder talent uit eigen regio, uit Zelhem. Goochelaar en illusionist Peter Eggink verraste ons met zijn bijzondere acts! Vervolgens nam presentator Sjoerd Weikamp het stokje over om de avond in goede banen te leiden. Dit jaar werd het een duo-presentatie, samen met assistente Kim. Kim is een talent van het Graafschap College, zij werd na een auditie voor deze functie aangenomen!

300 inzendingen

Talenten zijn er in en om het Graafschap College genoeg. Er kwamen maar liefst 300 inzendingen voor de drie categorieën binnen! Docent Gerard Durinck trad wederom op als spreekstalmeester en kondigde de genomineerden aan, te beginnen met de Beste Praktijkopleider. De winnaar van vorig jaar, Sigrid Steverink van Drukwerkconcurrent, reikte de prijs uit: “Een goede praktijkopleider is iemand die de kwaliteiten van de student ziet en hem/haar de kans geeft zichzelf te ontwikkelen.”

Categorie: BESTE PRAKTIJKOPLEIDER

De winnaar is Moira Oosterdijk van Optimaal FM
Moira begeleidt stagiairs zonder meer goed en ze krijgen veel vrijheid bij haar. Ze geeft je echt het gevoel collega te zijn, een volwaardig medewerker van het team. Daarnaast treedt ze desgewenst op als vertrouwenspersoon. Ook is ze prima in staat om de soms onnavolgbare praktijkopdrachten goed te vertalen naar de werkvloer. Deze harde werkster vindt het ook geen punt om een stagiair zo af en toe eens buiten de reguliere werktijden de helpende hand te bieden met hun stageopdrachten.

Toon Arns van Auto Vreman
Toon bewijst dat talent bepaald niet slijt en dat het zich in de loop der jaren eerder nog verder ontwikkelt. In het begeleiden van stagiairs wordt hij daarbij zeker geholpen door het feit dat hij zelf ook jarenlang docent is geweest. In motorvoertuigtechniek, om precies te zijn. Hij heeft een aangenaam karakter. Hij is nuchter, rustig, vriendelijk en makkelijk in de omgang.

Hans Visser van het Graafschap College
Nu gaan we een unicum meemaken. Hans is voor de tweede keer in drie jaar tijd genomineerd! De eerste nominatie was in de categorie Beste Medewerker, in zijn rol als facilitair manager. Nu wordt hij genomineerd als Beste Praktijkopleider, omdat hij ook prima in staat blijkt te zijn om stagiairs binnen het Graafschap College te begeleiden. Ook hier staat hij zijn mannetje en wordt hij bestempeld als een top vent met een hart van goud.

Robert Keizer van DIZZ B.V.
Robert begeleidt al jaren stagiairs van onze commerciële opleidingen. Hij doet dit met grote betrokkenheid. Hij is er zo één, die wat lastiger te plaatsen stagiairs een kans gunt. Die geeft hij gewoon een intensievere begeleiding, een extra steuntje in de rug en … natuurlijk … dat schouderklopje. Het klinkt zo simpel, maar het betekent vaak zoveel.

Petra Massop en Maarten Wolvetang van SELECT4U
Weer een unicum, dit keer hebben we een duo. Petra en Maarten zijn als een soort Siamese tweeling niet los te koppelen in hun rol als begeleider van stagiairs. Zo zie je maar dat de begeleiding van studenten zich niet tot één persoon hoeft te beperken. En dit blijft ook bij stagairs niet ongemerkt, als die begeleiding gewoon goed wordt ingevuld. Het duo wordt vooral geprezen om de ruimte die ze de stagiairs bieden om zich echt te ontwikkelen.

Brace volgt zijn hart

Dan is het tijd voor de hoofdact van de avond: Brace! Op de vraag hoe het komt dat hij het zover heeft geschopt, antwoordt Brace: “Vastberadenheid en vertrouwen in jezelf, dat is het belangrijkste. En wat je ook doet, volg je hart!” Na Brace’ optreden gaan we over naar de genomineerden in de categorie Beste Medewerker.

Categorie: BESTE MEDEWERKER

De winnaar is Tonny ten Barge, conciërge van locatie Winterswijk
Tonny is een zeer gewaardeerde conciërge, maar hij doet nog veel meer dan dat. Hij pakt administratieve werkzaamheden op, ontfermt zich over het maken van roosters en hij is ook nog locatiemanager. Niets is voor deze multi-tasker te veel. Daarnaast heeft hij veel oog én aandacht voor collega’s, studenten en cursisten.

Johan van Ark en Rico Kraus, instructeurs Motorvoertuigen
Weer een duo! Een perfect span en wel onder het pseudoniem John Krauts. Johan en Rico zijn het levende bewijs dat samenwerking vaak individueel talent versterkt! Hun kracht zit hem met name in de voelsprieten. Leunend op een dijk van een ervaring hebben deze instructeurs namelijk een bovengemiddelde gevoeligheid ontwikkeld voor wat er écht in studenten omgaat. De een voelt ‘de details die ertoe doen’ aan op zijn bijdehantse Rotterdamse manier, terwijl de ander de zaken blindelings aanvoelt op de bekende bescheiden Achterhoekse wijze. En zo maken deze twee handen op één buik dus het verschil.

Dianca Hoitink, zorgdecaan Ruimzichtlaan
Dianca is een zeer betrokken collega die voor alle docenten, medewerkers en vooral studenten desgevraagd tijd vrijmaakt. Deze dame is echt een enorme steunpilaar in het zorgdecanaat. Talloze studenten én medewerkers hebben de afgelopen jaren een beroep mogen doen op haar specifieke deskundigheid als zorgdecaan. Niets is haar te veel. Ze luistert goed, ze ondersteunt, ze stuurt en begeleidt. En ze heeft een geduld … daar kan een klooster vol monniken nog niet bij in de schaduw staan!

Vera van Veelen, docent Nederlands Secretarieel

Vera durft verantwoordelijkheid te nemen, toont veel initiatief, heeft lef en is heel flexibel. Ze is een bevlogen enthousiaste docente die alles piekfijn uitlegt. Daarbij lardeert ze haar lessen in de regel met een gezonde dosis humor en verzaakt ze nooit om de dagelijkse lesstof grondig met haar studenten door te nemen. Dit soort rotsen in de branding heeft het onderwijs gewoon nodig!

Lisan Kleinsman, docent Verpleegkunde in Groenlo
Lisan is verantwoordelijk voor alle zorgen, problemen en leerprocessen in de ‘nieuwe’ opleiding Verpleegkundige leerjaar 2. Ze steekt veel energie in de begeleiding én staat haar mannetje in het verzorgen van het onderwijsprogramma. Met haar achtergrond als verpleegkundige weet ze de theorie als geen ander naadloos te koppelen aan de praktijk. Zo’n beetje haar hele slb- klas heeft haar aangemeld!

Hit It

Dansgroep Hit It uit Lichtenvoorde verzorgde een prachtige voorstelling met moderne dans. Veel van de danseressen zijn studenten van het Graafschap College! Daarna gaan we dan snel over naar de uitreiking van de prijs voor de Beste Student!

Categorie: BESTE STUDENT

De winnaar is Cas de Jongste, Technisch specialis personenauto’s
Cas is voortdurend op zoek om zichzelf zo breed mogelijk te ontwikkelen. Zeker niet in de laatste plaats op persoonlijk vlak. Zo heeft hij naast zijn verplichte bpv een extra i-bpv gelopen in China. Dan ga je toch wel anders kijken naar de wereld om je heen! Daarnaast heeft hij, in het kader van het excellentieprogramma ‘Internationaal ondernemen’, eigenhandig heeft mogen sleutelen aan auto’s in garages in Addis Abeba!

Twan Kruis, Juridisch administratief medewerker
Twan oogst heel veel bewondering voor de manier waarop hij zijn opleiding oppakt. Hij heeft namelijk een visuele beperking, maar hij laat zich daar totaal niet door beperken. Eerst tikt hij met gepaste inzet zijn opleiding Commercieel medewerker niveau 3 af, vervolgens pakt hij – en passant -nog even een extern NIMA-diploma Basismarketing mee, om daarna nog net zo gemotiveerd met de opleiding Juridisch administratief medewerker niveau 4 te beginnen!

Lars Hendriks, Zelfstandig werkend kok
Lars werkt momenteel bij Jan & Jan. Hij kwam binnen als een broekie, heel rustig en verlegen. Nou, die verlegenheid heeft hij intussen wel van zich afgeschud en inmiddels is hij uitgegroeid tot een volwassen zelfstandig werkend kok. Ook weet hij de werksfeer positief te beïnvloeden door zijn positieve houding en zijn gezonde dosis humor. Dit jaar is het voor het eerst dat we de stagebedrijven hebben weten aan te sporen om talenten aan te melden. Deze topper is onder andere aangemeld door Partycentrum Plok in Didam.

Lena Sala, Allround kapper
Lena loopt op dit moment stage bij Yellow 7 en wordt vooral op handen gedragen door het stagebedrijf! Zij is onder andere aangemeld door haar eigen praktijkopleider, Mitchel Wessels. Ze blijkt een zeer waardevolle en prettige stagiaire te zijn. Leergierig, super klantgericht, mega-enthousiast en ze neemt Mitchel – naar zijn zeggen – ook echt veel werk uit handen. En als je als stagiaire al zo allround voor de dag komt, dan is je CV voor een toekomstige job natuurlijk al snel geschreven.

Colinda Achterberg, Sociaal cultureel werker
Colinda is een spontaan, vrolijk en tevens rustig meisje. Ze zet zichzelf niet gauw in de spotlights. Ze is hier op school begonnen met haar passie voor koken. Ze kan de mooiste creaties van taarten en cupcakes maken. En ondanks dat ze rekening houdt met het gelimiteerd toepassen van suikeringrediënten, eet je je vingers er haast bij op. Ook heeft ze de gezonde voeding binnen Mijn School op de kaart gezet en heeft ze veel mensen aan de groentes en het fruit gekregen. Ze loopt nu stage bij de gemeente Berkelland en doet daar jongerenwerk. Ze staat ook veel in de krant. En het mooie is dat deze laagdrempelige bescheiden dame langzaam gaat geloven in haar eigen kunnen!

Bedankt!

De avond wordt afgesloten met een ‘dank je wel’ van vicevoorzitter van het cvb Sarien Shkolnik: “Ik vind het fantastisch dat we weer zo’n prachtige avond mochten beleven! Ik ben trots op alle studenten die hier met zoveel passie aan gewerkt hebben. Dank jullie wel!”. Ook de directeur van de sector Economie & Dienstverlening, Nahied Nezwani, zet de drijvende krachten achter dit gala in het zonnetje: bloemen voor de docenten Suzanne Jansen en Gerard Durinck die dit Talentengala mogelijk hebben gemaakt.