Studenten strijden om titel First Electro League 2016

Studenten van het Graafschap College doen mee aan de First Electro League (FEL). De FEL is een landelijke wedstrijd, waarbij studenten van 11 scholen tegen elkaar racen met elektrische karts. Het gaat er niet alleen om wie de snelste e-kart heeft, ook op de onderdelen veiligheid, organisatie en regelmatigheidsproef verzamelen de deelnemers punten. Het team met de meeste punten wint de FEL.

20160317-IMG_0254

Gedurende het schooljaar werken de studenten onder andere aan de bouw van de e-kart, het verzamelen van sponsorgelden en de communicatie rond het project. Bijzonder is dat bij het project studenten van verschillende opleidingen zijn betrokken. De taken zijn verdeeld: studenten van de opleidingen Motorvoertuigentechniek en Middenkader engineering (richting werktuigbouwkunde) zijn verantwoordelijk voor de bouw en technische optimalisatie van de kart. Het commerciële team, bestaande uit studenten van de opleiding Commercie, zorgt onder andere voor voldoende sponsoren en studenten van de opleiding Mediavormgeving maken regelmatig promotiefilmpjes.

Tot het einde van dit schooljaar zijn er nog drie wedstrijddagen. Deze vinden iedere keer plaats op een ander circuit in Nederland. De eerstvolgende wedstrijd is op dinsdag 19 april bij het Kartcentrum in Lelystad. Via de Facebookpagina is het team van het Graafschap College te volgen tijdens de voorbereidingen en de wedstrijddagen. Ook zijn daar de promotiefilmpjes te zien die door de stuidenten van de opleiding Mediavormgeving zijn gemaakt.