Studenten Graafschap College ondersteunen gemeente Doetinchem bij verkiezingen

Zo’n 100 studenten van het Graafschap College ondersteunen de gemeente Doetinchem bij de Tweede Kamerverkiezingen deze week. Tijdens lessen op school is er uitgebreid aandacht besteed aan de verkiezingen. Nu kunnen de studenten van verschillende opleidingen – ieder op hun eigen vakgebied – het geleerde in de praktijk brengen.

Door de coronamaatregelen zijn er dit keer meer mensen op het stembureau nodig om de verkiezingen in goede banen te leiden.

Vooropenen en tellen van stemmen
In de raadzaal van het stadhuis van Doetinchem vindt op maandagochtend 8:00 uur het vooropenen van de briefstemmen plaats. Studenten van de richtingen Economie en administratie en Sport en bewegen ondersteunen hierbij. Ze zijn benoemd als stembureaulid. De zaal is groot genoeg en bij het tellen kunnen eenvoudig looproutes worden aangehouden vanwege de 1,5 meter.
Op woensdag worden de briefstemmen geteld. Speciaal hiervoor hebben studenten een digitale training gevolgd. Ze doen allemaal mee op vrijwillige basis en degene die nog geen 18 jaar zijn, verrichten andere hand- en spandiensten.

Coronaproof stemhokje
Daarnaast zorgen studenten met een facilitair profiel dat het stembureau coronaproof blijft. Na elke stem desinfecteren zij het stemhokje. De inzet van bijna 70 studenten wordt gecoördineerd door studenten Facilitair leidinggeven, als onderdeel van hun examen. Van tevoren is er uitgebreid aandacht geweest voor de verkiezingen, politiek, sociale hygiëne, desinfecteren, veiligheid en hospitality.

​​​​​​​#elkestemtelt #TK2021