Studenten Mediavormgeving aan de slag voor De Ziep

De afgelopen weken hebben studenten van de opleiding Mediavormgeving, in acht verschillende groepen, een stageboek ontworpen voor leerlingen van De Ziep in Didam. Vandaag werden de ontwerpen gepresenteerd aan medewerkers en leerlingen van de school en werd het winnende ontwerp gekozen, dat vanaf volgend schooljaar door de leerlingen van De Ziep gebruikt gaat worden.

De Ziep is een school voor voortgezet speciaal onderwijs met ruim 130 leerlingen. Bij het ontwerp van het stageboek moesten de studenten rekening houden met het beperkte leesvermogen van de leerlingen. En dat is goed gelukt! De ontwerpen zijn stuk voor stuk een plaatje én sluiten goed aan op de mogelijkheden van de doelgroep.

Winnend ontwerp

Aan de hand van een pitch van 5 minuten presenteerden de studenten hun ontwerp aan medewerkers en leerlingen van De Ziep. Het ontwerp van studenten Brontë Beek, Natascha Verhoek, Lynn Overbeek, Quinten Roenhorst en Maey Wardenaar is als winnend ontwerp gekozen. Dat betekent dat vanaf volgend schooljaar hun ontwerp écht in gebruik wordt genomen. De groep studenten ontving uit handen van Margot Kleinpenning (directeur De Ziep) en Mirjam Koster (voorzitter college van bestuur Graafschap College) hun prijs.

Echte opdrachtgever, echte opdracht

Dankzij het project kregen de studenten Mediavormgeving de kans om, samen met een échte opdrachtgever, aan een échte opdracht te werken. Oftewel: realistisch en betekenisvol leren. Door in gesprek te gaan met ‘de klant’ verzamelden studenten informatie om tot een passend ontwerp te komen. Daarnaast hebben ze geoefend met het presenteren van hun ontwerp.

Jarenlange samenwerking

Het is niet voor het eerst dat De Ziep en het Graafschap College samenwerken. Al jaren gebeurt dit op verschillende manieren. Zo lopen studenten van verschillende opleidingen van het Graafschap College stage bij De Ziep en werd in een ander project samengewerkt aan het begeleiden van leerlingen naar betaald werk.