Studenten bouwkunde ontwerpen dierencentrum

Tweedejaarsstudenten van de opleiding Bouwkunde hebben ontwerpen gemaakt voor het nieuw te bouwen dierencentrum in Doetinchem. Tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis op 1 februari presenteerden de studenten hun ontwerpen. Door een deskundige jury werd het ontwerp van studenten Alyssa Boeijnk, Twan Spekschoor, Derk Bomers en Marvin Raben als beste gekozen.

Het winnende ontwerp

Wethouder Telder van de gemeente Doetinchem maakte het winnende ontwerp bekend. “Alle groepen hebben mooie ontwerpen gemaakt, maar de winnaars hebben erg goed nagedacht over de logistiek van het gebouw. Het gebouw is compact en past qua architectuur heel goed in de Achterhoek. Bovendien was het gebouw duurzaam, onder andere door de zonnecollectoren en een groen dak”, aldus Telder.

Honden, konijnen en andere knaagdieren

Het dierencentrum gaat plaats bieden aan 60 honden, 250 katten konijnen en andere knaagdieren. In het gebouw komen onder andere een operatiekamer, onderzoekskamer, trimsalon, winkel en gescheiden binnen- en buitenverblijven voor de opvang van de dieren. Het ontwerp is dankzij samenwerking tussen het Dierencentrum, de gemeente Doetinchem en het Graafschap College tot stand gekomen. Daarnaast waren architect Abel de Vries en Ton Janssen van bouwbedrijf Klaassen nauw betrokken bij het project. Het winnende ontwerp wordt nu verder uitgewerkt door derdejaarsstudenten Bouwkunde.

In de media