Studenten Zakelijke dienstverlening aan het woord

Sharon en Hugo
Financiële administratie

‘WERKEN IN DE PRAKTIJK, DAAR LEER JE PAS ECHT VAN’

Sharon en Hugo lopen stage bij een full servicebedrijf voor administratie en financiële automatisering. Ze leren er veel. Dan denk je: wat stom van me! Gelukkig kon ik het oplossen, al kostte dat tijd. Daar leer je pas echt van!” Beiden willen naar het hbo. “Het ontwikkelen van softwarepakketten voor administratie is een uitdaging. Als het dan goed werkt geeft dit extra voldoening.”

 

Nick
Juridische dienstverlening

‘JE HEBT VEEL CONTACT MET MENSEN’

Tijdens zijn stage als juridisch-administratief dienstverlener hee Nick met de verantwoordelijke ambtenaar huisbezoeken gedaan, adviezen van artsen opgevraagd en aanvragen getoetst aan wettelijke kaders. “Het ging bijvoorbeeld over parkeerkaarten voor gehandicapten en huishoudelijke hulp.” Nick vindt het fijn werk. “Je moet goed kunnen luisteren en kunnen uitleggen hoe de wet in elkaar zit. Ook moet je de situatie van mensen goed kunnen aanvoelen.”

 

Vera
Office support

‘TIJDENS MIJN STAGE KREEG IK EEN GOED BEELD VAN MIJN TOEKOMSTIGE BEROEP’

“Office support is echt iets voor mij, ik ben het eerste aanspreekpunt voor klanten.” Ik ontvang bezoekers en regel zaken voor collega’s. Ik vind het leuk om met verschillende mensen om te gaan. Voor dit werk moet je precies, klantvriendelijk en stressbestendig zijn. Ook als er van alles tegelijk gebeurt, moet je het overzicht behouden en de klant netjes te woord staan.”

 

Martine
Marketing en communicatie

‘VLOGGEN VOOR JE WERK!’

“Ik ben aan het vloggen voor het bedrijf. Het is zó leuk om te doen!” Met een grote lach verwelkomt Martine Eil je bij ‘haar’ stagebedrijf, Eijkelkamp Soil & Water in Giesbeek. De tweedejaars student Marketing en communicatie draait volop mee: “Ik mag hier meedenken en experimenteren, echt top. Het vak is zo breed. Het is voor mij de ideale mix van kantoorwerk en creativiteit. Marketingstrategie, teksten schrijven, maar ook lekker erop uit om interviews en video’s te maken!”

 

Tess
Business support

‘JE HEBT EEN GEVARIEERD TAKENPAKKET’

Tess loopt stage als medewerker business support op een vakantiepark en leert daar veel van. “Wat ik echt leuk vind, is dat ik leer om met mensen in contact te komen.” Ze heeft een gevarieerd takenpakket en werkt heel precies. “Mensen helpen met de administratie maakt mij echt gelukkig.” Na haar opleiding wil ze graag binnen het mbo doorstromen naar een andere economische opleiding.