Studenten Zakelijke dienstverlening aan het woord

Nazli en Lorik
Financiële administratie

‘SCHERP BLIJVEN EN PRECIES ZIJN!’

“Ik ben best goed in rekenen en vind cijfers leuk,” begint tweedejaarsstudente Nazli. “In het SMART START-basisjaar maak je kennis met veel administratieve beroepen. Financiële administratie vond ik het leukst, daar ga ik in verder. Mijn stage wil ik dit jaar bij een administratieve afdeling in een ziekenhuis doen.” Ook medestudent Lorik kiest voor financiële administratie: ”Ik ben van plan een eigen onderneming te starten in de dienstensector. In dit vak moet je scherp blijven en precies zijn, ook bij routinewerk als facturatie. Een goede eigen boekhouding op kunnen zetten is voor een ondernemer de basis van je bedrijf.”

 

Simon
Juridische dienstverlening

‘WETTEN, REGELS EN MENSEN’

“Juridische dienstverlening is niet alleen ‘wetten en regels’, maar juist ook werken met mensen. Goed luisteren, de juiste vragen stellen en het dan administratief en wettelijk correct regelen. In de opleiding zit ook een HRM-component (Human Resource Management). Bij HRM ben je vooral met personeelszaken bezig, denk aan een sollicitatie- of een ontslagprocedure. Verder leer je over het toepassen van wet- en regelgeving, bijvoorbeeld voor uitkeringen, subsidies of toeslagen. Je kunt aan de slag bij een advocatenkantoor, gemeentes of bedrijven. Mijn laatste stage ga ik bij een uitzendbureau lopen. Met bedrijven samen de juiste kandidaat matchen met de juiste baan, dat lijkt me helemaal top.”

 

Vera
Office- en managementsupport

‘TIJDENS MIJN STAGE KREEG IK EEN GOED BEELD VAN MIJN TOEKOMSTIGE BEROEP’

“Office support is echt iets voor mij, ik ben het eerste aanspreekpunt voor klanten.” Ik ontvang bezoekers en regel zaken voor collega’s. Ik vind het leuk om met verschillende mensen om te gaan. Voor dit werk moet je precies, klantvriendelijk en stressbestendig zijn. Ook als er van alles tegelijk gebeurt, moet je het overzicht behouden en de klant netjes te woord staan.”

 

Martine
Marketing en communicatie

‘VLOGGEN VOOR JE WERK!’

“Ik ben aan het vloggen voor het bedrijf. Het is zó leuk om te doen!” Met een grote lach verwelkomt Martine Eil je bij ‘haar’ stagebedrijf, Eijkelkamp Soil & Water in Giesbeek. De tweedejaars student Marketing en communicatie draait volop mee: “Ik mag hier meedenken en experimenteren, echt top. Het vak is zo breed. Het is voor mij de ideale mix van kantoorwerk en creativiteit. Marketingstrategie, teksten schrijven, maar ook lekker erop uit om interviews en video’s te maken!”

 

Tess
Business support

‘JE HEBT EEN GEVARIEERD TAKENPAKKET’

Tess loopt stage als medewerker business support op een vakantiepark en leert daar veel van. “Wat ik echt leuk vind, is dat ik leer om met mensen in contact te komen.” Ze heeft een gevarieerd takenpakket en werkt heel precies. “Mensen helpen met de administratie maakt mij echt gelukkig.” Na haar opleiding wil ze graag binnen het mbo doorstromen naar een andere economische opleiding.