Studenten Uiterlijke verzorging aan het woord


Roos
Haarverzorging

‘STAP VOOR STAP NAAR EEN EIGEN BEDRIJF’

“Een eigen kapsalon was altijd al mijn droom.” vertelt Roos. Ze heeft een flink klantenbestand dat nog steeds groeit. De salon is gericht op jongere mensen. “Een kapsalon begin je niet zomaar, want je moet eerst een klantenbestand opbouwen. Daarom heb ik eerst een aantal jaren als ambulante kapper gewerkt. Daarna was ik klaar voor een eigen salon.“

 


Joyce
Schoonheidsverzorging

‘EEN GOEDE BEHANDELING VOELT ALS EEN WARM DEKENTJE’

Als (allround) schoonheidsspecialist moet je sociaal vaardig, netjes en secuur zijn: “Je werkt bijna altijd één op één. Een klant moet zich helemaal op zijn gemak voelen bij jou. Daarbij moet je goed kunnen adviseren. Als je dan ziet dat behandeling effect heeft en de klant met meer zelfvertrouwen naar buiten loopt, geeft dat veel voldoening.”

 


Luká
Haarverzorging

‘EEN BARBERSHOP IS ECHT BIJZONDER!’

“Je klant is hier echt je gast. Een knipbeurt in Joucke’s Barbershop is echt bijzonder, compleet met een lekker drankje en gezellig napraten.” vertelt eerstejaarsstudent Haarverzorging Luká. Hij is super enthousiast over zijn stageplek voor het keuzedeel Barbier. “Contouren knippen van baarden en het opscheren van het haar vind ik het leukste om te doen. Ik ben net begonnen, dus ik werk nu nog met een oefenhoofd. Ik leer van Joucke echt de kneepjes van het vak!”