Studenten Metaal en mechatronica aan het woord


Wessel
Mechatronica

‘WERKEN MET JE HANDEN ÉN MET JE KOP!’

“Ik ben van het aanpakken, met je handen iets maken. Maar een beetje technische uitdaging mag er wel inzitten. Als je zo’n grote machine weer aan de praat krijgt door jouw oplossing, dan is dat echt kicken. Als monteur ben je betrokken bij de bouw en het onderhoud van ingewikkelde machines en productielijnen in de fabriek én op locatie. Die afwisseling spreekt mij aan.”

 


Hidde, Niek en Leonard
Mechatronica

‘KENNISMAKEN MET INNOVATIEVE TECHNIEKEN’

Smart Industry, robotiseren en automatiseren, de techniek gaat hard. Daarom kan het onderwijs niet zonder samenwerking met regionale bedrijven. “Projecten vanuit het bedrijfsleven bieden ons een unieke kans om kennis te maken met de meest innovatieve technieken in de metaalbewerking van dit moment. We krijgen zo een blik in de toekomst van ons vakgebied.”

 


Margo
Precisietechniek

‘MADE IN DE ACHTERHOEK!’

“Bij mijn stagebedrijf in Winterswijk maken we producten van allerlei metaalsoorten. Van kleine titanium pennetjes, die in je kaak worden gezet bij tandprotheses, tot aluminium onderdelen voor grote pompsystemen. Ook bedrijven, zoals computer chipfabrikant ASML, kloppen aan vanwege onze expertise op het gebied van draaien en frezen van metaal. Er zitten onderdelen van ons in Boeing vliegtuigen en Formule 1-raceauto’s. Gewoon ‘made in de Achterhoek’!”