Studenten ICT en mediavormgeving aan het woord


Sewar
Expert IT systems and devices

‘NIET ALLEEN JE PC UPDATEN, MAAR JEZELF OOK!’

“Rustig blijven, stap voor stap analyseren en de klant geruststellen dat het goed komt.” Op zijn stage is Sewar Abdullah inmiddels het ‘trouble-shooten’ wel gewend. “In customer support krijg je soms ingewikkelde vragen van geïrriteerde klanten. Mooi als je software of hardware dan weer snel aan de praat hebt. Ook bij bedrijven op locatie netwerken en systemen installeren is prachtig werk. ICT is een vak met toekomst, steeds meer apparaten waar je op een bedrijf of zelf in huis mee werkt, zijn gekoppeld aan een netwerk. En er is altijd wat nieuws te ontdekken. Dus niet alleen je pc updaten, maar jezelf ook!”

 


Marit
Mediavormgeving

‘ONTDEK JE EIGEN CREATIEVE STIJL!’

“Het begon met mijn eerste goede camera, ik ben gek op het maken van mooie foto’s,” lacht Marit Bosmann. “Toen kwam ik erachter dat ik van mijn hobby mijn werk wilde maken. Zo kwam ik terecht bij de opleiding Mediavormgeving. Overal waar je kijkt, zie je vormgeving. Het is een superbreed vak. Op mijn stageplaats bij Strax in Ul werd ik overal bij betrokken, niet als stagiair, maar echt als collega met een frisse blik. Ik heb met drones gewerkt en foto’s, video’s en banners gemaakt. Daarnaast heb ik ook workshops gegeven aan basisschoolleerlingen. Je eigen creatieve stijl ontdekken en ontwikkelen, dat is super!”

 


Addick
Stagebegeleider Sowarehuis Covadis

‘STUDENTEN KRIJGEN VEEL VRIJHEID OM MET OPLOSSINGEN TE KOMEN’

Het Graafschap College werkt samen met sowarehuis Covadis. In het derde leerjaar gaan studenten wekelijks naar Covadis om met professionals aan opdrachten te werken. “Studenten worden in kleine groepen ingedeeld. Met één van onze projectleiders gaan ze aan de slag. In het begin is het spannend, maar je ziet ze groeien. Fouten maken mag en is zelfs goed, want daar leren ze alleen maar van.”