Studenten ICT en mediavormgeving aan het woord


Jordy
Informatietechnologie

‘DANKZIJ MODERNE FACILITEITEN OP SCHOOL KUN JE PRAKTIJKSITUATIES REALISTISCH NABOOTSEN’

Jordy liep stage bij een automatiseringsbedrijf. “Ik vond het leuk om klanten te helpen met ict-problemen. Het lukte niet altijd om voor ieder probleem een oplossing te bedenken. Soms was het te complex en soms had ik nog niet genoeg kennis. Toch probeer je zo goed mogelijk te helpen door de klant in contact te brengen met experts van de tweede lijn.”

 


Marit
Mediavormgeving

‘ONTDEK JE EIGEN CREATIEVE STIJL!’

“Het begon met mijn eerste goede camera, ik ben gek op het maken van mooie foto’s,” lacht Marit Bosmann. “Toen kwam ik erachter dat ik van mijn hobby mijn werk wilde maken. Zo kwam ik terecht bij de opleiding Mediavormgeving. Overal waar je kijkt, zie je vormgeving. Het is een superbreed vak. Op mijn stageplaats bij Strax in Ul werd ik overal bij betrokken, niet als stagiair, maar echt als collega met een frisse blik. Ik heb met drones gewerkt en foto’s, video’s en banners gemaakt. Daarnaast heb ik ook workshops gegeven aan basisschoolleerlingen. Je eigen creatieve stijl ontdekken en ontwikkelen, dat is super!”

 


Addick
Stagebegeleider Sowarehuis Covadis

‘STUDENTEN KRIJGEN VEEL VRIJHEID OM MET OPLOSSINGEN TE KOMEN’

Het Graafschap College werkt samen met sowarehuis Covadis. In het derde leerjaar gaan studenten wekelijks naar Covadis om met professionals aan opdrachten te werken. “Studenten worden in kleine groepen ingedeeld. Met één van onze projectleiders gaan ze aan de slag. In het begin is het spannend, maar je ziet ze groeien. Fouten maken mag en is zelfs goed, want daar leren ze alleen maar van.”