Studenten Dienstverlening en ondersteuning aan het woord


Lizzy
Dienstverlening en ondersteuning

‘IK GENIET VAN HET CONTACT MET DE BEWONERS’

“Ik loop stage bij zorginstelling Elver op een woongroep voor mensen met een lichamelijke en/ of verstandelijke beperking. Ik vind het geweldig om nu echt in de praktijk te werken. Op school krijg je algemene vakken als Nederlands en rekenen maar ook een vak als basisvaardigheden zorg. Het is fijn om verzorging in de praktijk alvast op school geleerd en geoefend te hebben.”

 

 

Luuk
Dienstverlening en ondersteuning

‘JE MOET WEL VAN AANPAKKEN WETEN EN SAMEN KUNNEN WERKEN’

“Ik loop stage bij Familiepark Wunderland en zorg samen met collega’s dat de gasten het naar hun zin hebben. Er is altijd wat te doen! In de opleiding leer je om met groepen te werken en leuke activiteiten te bedenken en te begeleiden. Naast ‘gewone’ vakken als Engels, Nederlands en rekenen heb ik ook lessen als sport en spel, animatie en drama.”

 


Michelle
Dienstverlening en ondersteuning

‘ELKE DAG IS WEER EEN VERRASSING!’

“Kassa draaien in de kantine, broodjes klaarmaken, met collega’s van Asito helpen bij de schoonmaak, meelopen met de beveiliging. Oh, en de conciërges helpen in de postkamer.” Als je studente Michelle Bolck vraagt wat een Medewerker facilitaire dienstverlening allemaal doet, wordt al snel iets duidelijk: In dit beroep ben je van alle markten thuis! “Ik vind die variatie geweldig. Ik weet van te voren nooit hoe de dag gaat lopen. Al maak je plannen, er kan zo iets tussenkomen waar je bij nodig bent. Een leuke uitdaging en telkens weer een verrassing!”