Servicemedewerker - Graafschap College

Servicemedewerker | niveau 2 | bol

Crebocode 26007

 • niveau 2
 • bol
 • 2 jaar
 • 21-08-2023
 • nee
Het beroep

Als servicemedewerker werk je in een zakelijke en/of commerciële omgeving. Je werkt ondersteunend en bent een manusje van alles: handig, dienstverlenend en gastvrij. Je kunt goed luisteren naar de wensen van collega’s en klanten/gasten, je spreekt goed Nederlands en je kunt je ook in het Engels verstaanbaar maken. Je hebt een sociale en open houding, je bent oplettend en betrouwbaar. Je signaleert onveilige situaties en helpt als er problemen zijn. De servicemedewerker heeft een afwisselende baan waarbij geen dag hetzelfde is. Met het diploma kun je ook doorstromen naar bijvoorbeeld de niveau 3-opleiding Allround assistant business support.

Niveau
2
Leerweg
bol
Duur
2 jaar
Onderwijstijd per jaar
Gemiddeld 1.000 uur (lessen en stage samengenomen)
Opbouw

Examinering

Sector
Economie & Dienstverlening
Startdatum
21-08-2023
Beperkte toelating
nee
Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 2 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een diploma Entree of vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg of een gelijkwaardige opleiding. Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je hier.

Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan uiterlijk vóór 1 april via de aanmeldknop op deze pagina. Je ontvangt vervolgens informatie over de intakeactiviteiten.

 

Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met een van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Profiel in beeld

De opleiding

Ben jij servicegericht en gastvrij? Zie jij jezelf als een aanpakker die uitdagingen en problemen niet uit de weg gaat? Ben je op zoek naar een veelzijdige en gevarieerde baan? Heb je een gezonde portie organisatietalent en ga je graag met mensen om? Dan ben jij geknipt voor een baan bij een supportafdeling van een bedrijf.

Persoonlijkheid

Deze opleiding past bij jou als je flexibel, stressbestendig en een echte aanpakker bent. Daarnaast ben je sociaal, klantgericht en ondersteun je graag collega’s.

Competenties

Je bent servicegericht, taalvaardig en digitaal vaardig. Je hebt mensenkennis en je kunt professioneel optreden.

Lesgeld

Studenten jonger dan 18 jaar:
Studenten onder de 18 jaar hoeven geen lesgeld te betalen. 

Studenten 18 jaar of ouder:
Studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol) van 18 jaar of ouder moeten lesgeld betalen. De hoogte van het lesgeld wordt elk jaar vastgesteld (ter indicatie: 2022-2023 € 1.239,-).

Onderwijsbenodigdheden bol

Naast les- of cursusgeld krijgt iedere student (ook als je jonger bent dan 18 jaar) te maken met kosten voor onderwijsbenodigdheden. Hieronder een overzicht per leerjaar.

Leerjaar 1

 • Boeken en licenties: tussen € 175,- en € 250,-
 • Hardware: tussen € 400,- en € 600,-
 • Licenties: tussen € 80,- en € 100,-
 • Readers: tussen € 10,- en € 20,-
  Totaal: tussen € 665,- en € 970,-

Leerjaar 2

 • Boeken en licenties: tussen € 175,- en € 250,-
 • Licenties: tussen € 80,- en € 100,-
 • Readers: tussen € 10,- en € 20,-
  Totaal: tussen € 265,- en € 370,-

Je mag zelf bepalen waar je bovenstaande onderwijsbenodigdheden aanschaft.

Extra activiteiten bol

Tijdens de opleiding worden extra activiteiten georganiseerd die kosten met zich meebrengen. Deze extra activiteiten zijn niet verplicht. Wanneer je niet deelneemt aan extra activiteiten tijdens schooltijd, ben je verplicht een alternatief programma te volgen. Dit alternatieve programma is gratis.

Extra activiteiten: tussen € 50,- en € 100,- per leerjaar.

Keuzedelen

Iedere opleiding heeft basisvakken en vakken die horen bij het profiel. Daarnaast worden er keuzedelen aangeboden. Iedere opleiding bepaalt zelf wanneer je een keuzedeel kiest en volgt. Op het moment dat je een keuze maakt, krijg je ook informatie over de mogelijke kosten.

Opmerking

Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

Gerelateerde profielen