Servicemedewerker - Graafschap College

Servicemedewerker | niveau 2 | bol

Crebocode 26007

 • niveau 2
 • bol
 • 2 jaar
 • 23-08-2021
 • ja
Het beroep

Als servicemedewerker werk je in een zakelijke en/of commerciële omgeving. Je werkt ondersteunend en bent een manusje van alles: handig, dienstverlenend en gastvrij. Je kunt goed luisteren naar de wensen van collega’s en klanten/gasten, je spreekt goed Nederlands en je kunt je ook in het Engels verstaanbaar maken. Je hebt een sociale en open houding, je bent oplettend en betrouwbaar. Je signaleert onveilige situaties en helpt als er problemen zijn. De servicemedewerker werkt in een afwisselende baan waarin geen dag hetzelfde is. Met het diploma kun je ook doorstromen naar bijvoorbeeld de niveau 3-opleiding Medewerker business support.

Niveau
2
Leerweg
bol
Duur
2 jaar
Onderwijstijd per jaar
Gemiddeld 1.000 uur (lessen en stage samengenomen)
Opbouw

Examinering

Sector
Economie & Dienstverlening
Startdatum
23-08-2021
Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 2 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een diploma Entree of vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg of een gelijkwaardige opleiding. Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je hier.

Beperkte toelating
ja
Beperkte toelating toelichting

We willen dat onze opleidingen optimaal aansluiten op de vraag van de arbeidsmarkt en dat er voldoende stageplaatsen beschikbaar zijn voor onze studenten. Daarom geldt voor dit profiel een beperkte toelating, namelijk 22 studenten. Voor dit profiel geldt dat er op loting toegelaten wordt.

Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan uiterlijk vóór 1 april via de aanmeldknop op deze pagina. Je ontvangt vervolgens informatie over de intakeactiviteiten.

 

Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met één van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Profiel in beeld

De opleiding

Ben jij servicegericht en gastvrij? Zie jij jezelf als een aanpakker die uitdagingen en problemen niet uit de weg gaat? Wil jij een afwisselende baan waarbij je veel contact met collega’s en klanten hebt én geen dag hetzelfde is? Dan is Business support echt iets voor jou! Je bent breed inzetbaar en ondersteunt organisatorische, facilitaire, commerciële en administratieve taken uit.

Persoonlijkheid

Deze opleiding past bij jou als je flexibel, stressbestendig en een echte aanpakker bent. Daarnaast ben je sociaal, klantgericht en ondersteun je graag collega’s.

Competenties

Je bent servicegericht, taalvaardig en digitaal vaardig. Je hebt mensenkennis en je kunt professioneel optreden.

Lesgeld

Studenten jonger dan 18 jaar:
Studenten onder de 18 jaar hoeven geen lesgeld te betalen. 

Studenten 18 jaar of ouder:
Studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol) van 18 jaar of ouder moeten lesgeld betalen. De hoogte van het lesgeld wordt elk jaar vastgesteld (ter indicatie: 2020-2021 €1.202,-). 

Onderwijsbenodigdheden bol

Naast les- of cursusgeld krijgt iedere student (ook als je jonger bent dan 18 jaar) te maken met kosten voor onderwijsbenodigdheden. Hieronder een overzicht per leerjaar.

Leerjaar 1

 • Boeken: tussen € 175,- en € 250,-
 • Hardware: tussen € 400,- en € 600,-
 • Licentie: tussen € 80,- en € 100,-
 • Readers: tussen € 10,- en € 20,-
  Totaal: tussen € 665,- en € 970,-

Leerjaar 2

 • Boeken: tussen € 175,- en € 250,-
 • Licentie: tussen € 80,- en € 100,-
 • Readers: tussen € 10,- en € 20,-
  Totaal: tussen € 265,- en € 370,-

Je mag zelf bepalen waar je bovenstaande onderwijsbenodigdheden aanschaft.

Extra activiteiten bol

Tijdens de opleiding worden extra activiteiten georganiseerd die kosten met zich meebrengen. Deze extra activiteiten zijn niet verplicht. Wanneer je niet deelneemt aan extra activiteiten tijdens schooltijd, ben je verplicht een alternatief programma te volgen. Dit alternatieve programma is gratis.

Extra activiteiten: tussen € 50,- en € 100,- per leerjaar.

Keuzedelen

Iedere opleiding heeft basisvakken en vakken die horen bij het profiel. Daarnaast worden er keuzedelen aangeboden. Iedere opleiding bepaalt zelf wanneer je een keuzedeel kiest en volgt. Op het moment dat je een keuze maakt, krijg je ook informatie over de mogelijke kosten.

Opmerking

Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

Gerelateerde profielen