Logistiek supervisor - Graafschap College

Logistiek supervisor | niveau 4 | bol / bbl

Crebocode 25776

 • niveau 4
 • bol, bbl
 • 3 jaar
 • 26-08-2024
 • nee
Het beroep

Als logistiek supervisor werk je zowel vanuit het kantoor als op de werkvloer van verschillende soorten bedrijven. Je stuurt het werkproces aan en hebt veel contact met teamleiders, collega’s van andere teams en jouw leidinggevende. Daarnaast zorg je voor een efficiënte en kostenbewuste manier van werken. Je doet voorstellen om het logistieke beleid te verbeteren. Je zorgt ervoor dat werk, de beschikbaarheid en capaciteiten van medewerkers optimaal op elkaar zijn afgestemd. Als logistiek supervisor heb je naast een aansturende rol ook een uitvoerende rol. Je bent verantwoordelijk voor jouw eigen taken en de resultaten van jouw teams.

Niveau
4
Leerweg
bol, bbl
Duur
3 jaar
Onderwijstijd per jaar
Gemiddeld 850 uur (waarvan minimaal 200 uur op school)
Opbouw

Let op! Kies je voor dit profiel, dan volg je het eerste jaar in de beroepsopleidende leerweg (bol). De onderwijstijd per jaar is gemiddeld 1.000 uur (lessen en stage samengenomen). Het tweede en derde jaar volg je in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). De onderwijstijd per jaar is dan gemiddeld 850 uur (waarvan minimaal 200 uur op school).

Je krijgt vakken als logistiek, Nederlands, Engels, rekenvaardigheid, loopbaan en burgerschap, bedrijfsmanagement, personeelsmanagement, kwaliteitsprocessen, bedrijfsprocessen en juridisch beheer. Daarnaast is er aandacht voor de omgang in een magazijn.
De theorielessen volg je op locatie J.F. Kennedylaan en de praktijklessen op locatie Stoomtram.

Examinering

De opleiding wordt afgesloten met stage-opdrachten, kennistoetsen en proeven van bekwaamheid.

Sector
Techniek & Informatica
Startdatum
26-08-2024
Beperkte toelating
nee
Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 4 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een mbo-diploma van een soortgelijk(e) opleiding en/of profiel op niveau 2 of 3, een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg, een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of van vwo 3 naar vwo 4 of een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk. Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je hier.

Aanvullende toelatingscriteria

Voor toelating tot de bbl-variant in jaar 2 en 3 van dit profiel moet je een geldige arbeidsovereenkomst hebben van minimaal 24 uur per week.

Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan uiterlijk 1 april via de aanmeldknop op deze pagina. Je ontvangt vervolgens informatie over de intakeactiviteiten.

Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met een van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Vervolgmogelijkheden hbo

Heb je je diploma voor dit profiel behaald? Dan kun je doorstromen naar het hbo. Onderstaande opleidingen sluiten goed aan op dit profiel:

Hbo Economie & Logistiek
Opleidingen op het gebied van management

Profiel in beeld

Bekijk ook eens onderstaande video! Bij 0:55 seconden kom je meer te weten over wat een Logistiek supervisor doet.

De opleiding

Logistiek is een verzamelwoord voor alles wat komt kijken bij het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van de goederenstroom. Grondstoffen en onderdelen, die nodig zijn voor de productie, moeten vanuit de leverancier naar het productiebedrijf worden vervoerd. Niet alleen binnen het productieproces is er sprake van een goederenstroom die beheerd moet worden, ook het beheer van het magazijn en de voorraad is onderdeel van logistiek. Belangrijk is dat je ervoor zorgt dat je voldoende voorraad hebt voor je klanten, maar dat de kosten zo laag mogelijk blijven. Uiteindelijk worden de grondstoffen, onderdelen of eindproducten getransporteerd, over de weg, het water, het spoor of door de lucht. Werk je in de logistiek, dan werk je in een groothandel, bij een productie- of transportbedrijf, bij een logistiek dienstverlener of een distributiecentrum.

Persoonlijkheid

Ben een aanpakker en een echte doener? Dan is een functie in de logistiek iets voor jou.

Competenties

Je kunt plannen en organiseren. Je weet van aanpakken en kunt inspelen op ad-hocsituaties. Samenwerken is voor jou geen probleem. Daarnaast kun je leidinggeven en heb je een stimulerende en motiverende werkhouding.

Cursusgelden

Studenten jonger dan 18 jaar:
Studenten onder de 18 jaar hoeven geen cursusgeld te betalen. 

Studenten 18 jaar of ouder:
Studenten in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) van 18 jaar of ouder moeten cursusgeld betalen. De hoogte van het cursusgeld wordt elk jaar vastgesteld en hangt af van de opleiding die je volgt (ter indicatie: 2023 – 2024, Entree en niveau 2: € 270,- en niveau 3 en 4: € 654,-). 

Onderwijsbenodigdheden bol

Naast les- of cursusgeld krijgt iedere student (ook als je jonger bent dan 18 jaar) te maken met kosten voor onderwijsbenodigdheden. Hieronder een overzicht per leerjaar.

Leerjaar 1 (bol)

  • Boeken: tussen € 300,- en € 400,-
  • Hardware (laptop): tussen € 400,- en € 600,-
  • Licentie: tussen € 20, en € 80,-
  • Kleding: tussen € 30, en € 50,-
   Totaal: tussen € 750,- en € 1.130,-

Leerjaar 2 (bbl)

 • Boeken: tussen € 300,- en € 400,-
  Totaal: tussen € 300,- en € 400,-

Leerjaar 3 (bbl)

 • Boeken: tussen € 300,- en € 400,-
  Totaal: tussen € 300,- en € 400,-

Je mag zelf bepalen waar je bovenstaande onderwijsbenodigdheden aanschaft.

Extra activiteiten bbl

Tijdens de opleiding worden extra activiteiten georganiseerd, die kosten met zich meebrengen. Deze extra activiteiten zijn niet verplicht. Wanneer je niet deelneemt aan extra activiteiten tijdens schooltijd, ben je verplicht een alternatief programma te volgen. Dit alternatieve programma is gratis.

Extra activiteiten: tussen € 100,- en € 150,-.

Keuzedelen

Iedere opleiding heeft basisvakken en vakken die horen bij het profiel. Daarnaast worden er keuzedelen aangeboden. Iedere opleiding bepaalt zelf wanneer je een keuzedeel kiest en volgt. Op het moment dat je een keuze maakt, krijg je ook informatie over de mogelijke kosten.

Opmerking

Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

Gerelateerde profielen