Allround dakdekker metaal - Graafschap College

Allround dakdekker metaal | niveau 3 | bbl

Crebocode 25542

 • niveau 3
 • bbl
 • 2 jaar
 • 23-08-2021
 • nee
Het beroep

Het lijkt misschien simpel, maar bij het leggen van een goed dak komt veel kijken. Als allround dakdekker metaal ben jij hierin gespecialiseerd. Je installeert goten en regenwaterafvoeren. Ook leg je dakbedekkingssystemen aan. Natuurlijk moet een dak goed lekdicht zijn. Jij weet precies hoe dat moet en je weet hoe je een dak moet onderhouden. Als allround dakdekker verdeel je het werk over de monteurs in je team. Je houdt in de gaten dat de kwaliteit van het werk altijd goed is.

Niveau
3
Leerweg
bbl
Duur
2 jaar
Onderwijstijd per jaar
Gemiddeld 850 uur (waarvan minimaal 200 uur op school)
Opbouw

Je volgt de lessen bij InstallatieWerk in Didam.

Sector
Techniek & Informatica
Startdatum
23-08-2021
Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 3 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een mbo-diploma van een soortgelijk(e) opleiding en/of profiel op niveau 2 of vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of gelijkwaardige opleiding of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar vwo 4.

Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je hier.

Beperkte toelating
nee
Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan bij voorkeur vóór 1 april via de aanmeldknop op deze pagina. Als je aan alle voorwaarden voldoet, zul je meestal worden toegelaten tot de opleiding van je keuze.

Ons streven is om je zo snel mogelijk te laten weten of je tot de opleiding bent toegelaten. Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met één van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

De opleiding

Als je kiest voor een opleiding in de installatietechniek dan leer je bijvoorbeeld hoe je zorgt voor een aangenaam klimaat in huizen en kantoorpanden, maar ook alles over metalen daken en gevels, een goed functionerende watervoorziening, centrale verwarming en riolering. Ook weet je alles van elektrotechnische installaties, zoals verkeerslichten of beveiligingssystemen. Aannemers, installatie-, productie- en loodgietersbedrijven zijn je werkgevers.

Persoonlijkheid

Je vindt het prettig om in een team te werken, maar zelfstandig werken vind je ook niet erg. Je hebt een Je hebt een professionele beroepshouding, groot verantwoordelijkheidsgevoel en streeft een goed kwaliteit van jouw werk na. Het werken met klanten vind je leuk en je hebt een klantvriendelijke houding. Je vind het niet lastig om beslissingen te nemen en door jouw kennis en ervaring met de beroepspraktijk kun jij op verschillende niveaus communiceren en organiseren. Je bent klantgericht, kosten- en kwaliteitsbewust.

Competenties

Jij beschikt over een uitstekend technisch inzicht. Je moet inlevingsvermogen tonen ten opzichte van de opdrachtgever/klant en voor de uitvoering met praktische oplossingen kunnen komen. Je moet beschikken over vak- en uitvoeringstechnische specialistische kennis en vaardigheden, inzicht hebben in de uitvoerende werkzaamheden en theoretische kennis hebben van het werkveld.

Cursusgelden

Studenten jonger dan 18 jaar:
Studenten onder de 18 jaar hoeven geen cursusgeld te betalen.

Studenten 18 jaar of ouder:
Studenten in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) van 18 jaar of ouder moeten cursusgeld betalen. De hoogte van het cursusgeld wordt elk jaar vastgesteld en hangt af van de opleiding die je volgt (ter indicatie: 2020 – 2021, Entree en niveau 2: € 250,- en niveau 3 en 4: € 606,-).

Onderwijsbenodigdheden bbl

Naast les- of cursusgeld krijgt iedere student (ook als je jonger bent dan 18 jaar) te maken met kosten voor onderwijsbenodigdheden. Hieronder een overzicht per leerjaar.

Leerjaar 1

 • Boeken: tussen € 350,- en € 400,-
 • Readers: tussen € 50,-
  Totaal: tussen € 400,- en € 450,-

Leerjaar 2

 • Readers: € 50,-
  Totaal:  € 50,- 

Je mag zelf bepalen waar je bovenstaande onderwijsbenodigdheden aanschaft.

Extra activiteiten bbl

Tijdens de opleiding worden extra activiteiten georganiseerd die kosten met zich meebrengen. Deze extra activiteiten zijn niet verplicht. Wanneer je niet deelneemt aan extra activiteiten tijdens schooltijd, ben je verplicht een alternatief programma te volgen. Dit alternatieve programma is gratis.

Extra activiteiten: max € 100,- 

Keuzedelen

Iedere opleiding heeft basisvakken en vakken die horen bij het profiel. Daarnaast worden er keuzedelen aangeboden. Iedere opleiding bepaalt zelf wanneer je een keuzedeel kiest en volgt. Op het moment dat je een keuze maakt, krijg je ook informatie over de mogelijke kosten.

Opmerking

Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

Gerelateerde profielen