Zoek een opleiding

Filter op


Richting
Sector
Opleiding
Leerweg
Niveau
Startdatum

Opleidingsaanbod 2021-2022

Hieronder vind je (op basis van de geselecteerde filters of zoekopdracht) een overzicht van onze opleidingsmogelijkheden voor 2021-2022.

Defensie

Bewaak jij de vrede en veiligheid?

Zoek je een spannende en afwisselende baan, vol actie? Draag je graag je steentje bij aan de veiligheid in ons land of op andere plekken in de wereld? Werk je graag met mensen? Past een uniform jou perfect en kun je een voorbeeld zijn voor anderen? Dan ben jij geschikt voor een baan bij defensie. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij verschillende onderdelen van het leger en zet je in om de vrede en veiligheid te bewaken.

Economie en administratie

Ben jij een duizendpoot, gek op cijfers, of hou je van wet- en regelgeving?

Ieder bedrijf, groot of klein, heeft een administratie. De administratie zorgt ervoor dat een bedrijf goed functioneert. Voor alle opleidingen geldt: je bent klantgericht, dienstverlenend, nauwkeurig en representatief. Je hebt geduld, bent flexibel en communicatief vaardig. Heb je ook nog analytisch vermogen en cijfermatig inzicht? Dan is de financiële administratie iets voor jou. Ben je graag de ‘spin in het web’? Denk dan eens aan Office- of Business support. Voel je je thuis in de wereld van contracten en (arbeids)overeenkomsten? Dan is Juridische dienstverlening een opleiding die bij jou past.

Heb je interesse in meerdere niveau 3 of 4 bol-profielen binnen de richting Economie en administratie (en/of Retail en commercie) en vind je het lastig om een definitieve keuze te maken? Geen probleem. Deze profielen hanteren namelijk een SMART START-jaar. Bekijk de korte animatie of de pagina SMART START Economie in bedrijf voor meer informatie.

Gebouwde omgeving

Ga jij het maken?

Ben je technisch? Vind je het leuk om mooie dingen te maken? Ga dan voor een baan in de bouw of installatietechniek! De keuze is enorm. Uitvoerders, tekenaars, werkvoorbereiders, metselaars, tegelzetters, timmermannen: je komt ze allemaal tegen binnen de Gebouwde Omgeving. Om huizen, kantoorpanden of andere gebouwen te maken zijn materialen nodig, zoals wanden, vloeren, daken, kozijnen, ramen en deuren. Deze maakt de machinaal houtbewerker. Zonder gas, water, verwarming, elektriciteit en internet kunnen we niet! De installaties en netwerken die hiervoor in en rondom huis nodig zijn, worden door speciaal opgeleide monteurs gemaakt, geplaatst en aangelegd. De meubelmaker zorgt uiteindelijk voor het interieur. Bouwen doe je dus nooit alleen. Alleen door als vakman samen te werken met andere professionals kun je mooie dingen maken. De opleidingen in deze richting zorgen ervoor dat jij die professional wordt, die weet hoe je samenwerkt met anderen!

Handhaving en beveiliging

Bewaak jij de veiligheid?

Zoek je een spannende en afwisselende baan, vol actie? Draag je graag je steentje bij aan de veiligheid in ons land? Werk je graag met mensen? Past een uniform jou perfect en kun je een voorbeeld zijn voor anderen? Dan ben jij geschikt voor een baan als beveiliger of handhaver. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij de gemeente of (beveiligings)bedrijven. Je zet je in om de veiligheid te bewaken.

Horeca, bakkerij en faciliteiten

Hou je van bakken en koken? Maak je het mensen graag naar de zin en wil je alles tot in de puntjes verzorgen?

Staat de gast of klant bij jou altijd centraal? Creëer je graag een goede sfeer? Ben je stressbestendig, weet je van aanpakken en vind je het niet erg om vroeg op te staan of om op onregelmatige tijden te werken? Dan past een baan in de horeca, in de facilitaire dienstverlening of als bakker bij jou! Als medewerker in de horeca bezorg je je gasten een leuke en ontspannen tijd. Werk je in de facilitaire dienstverlening, dan zorg je dat het anderen aan niets ontbreekt om hun werk goed te kunnen doen. En wat is er lekkerder dan de geur van versgebakken brood? Als bakker zorg je dat de winkel iedere dag gevuld is met brood en banket.

ICT en mediavormgeving

Ben je benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT en media en werk je graag met computers? Dan is een baan in de informatietechnologie, applicatie- en mediaontwikkeling of mediaomgeving iets voor jou. Informatietechnologie richt zicht op het ontwikkelen, inrichten, beschermen en beheren van informatiesystemen: computers, netwerken en alle dingen die hiermee zijn verbonden. Applicatie- en mediaontwikkelaars bouwen programma’s om de informatiesystemen goed, veilig en gebruiksvriendelijk te kunnen gebruiken. De mediavormgevers zorgen ervoor dat websites of andere interactieve media-uitingen aansluiten op de wensen en verwachtingen van de doelgroep.

Metaal en mechatronica

Ben jij een technisch talent? Ben je handig? Werk je nauwkeurig? Kies dan voor de richting Metaal en mechatronica. Je werkt in een industriële omgeving, met complexe, computergestuurde machines en geautomatiseerde productiesystemen. Het ontwerpen, bouwen en onderhouden hiervan staat centraal. In de verschillende opleidingen komen onderdelen zoals plaat- en constructiewerk, lassen, verspanen, technisch tekenen, elektrotechniek en mechatronica aan de orde.

Mobiliteit en voertuigen

Loop jij warm voor motoren? Ben je gek op auto’s, motoren en brommers?

Doet techniek je iets? Heb je technisch inzicht? Sleutel je graag? Dan is deze richting iets voor jou! Tijdens je opleiding leer je wat er allemaal op, aan en in een auto zit. Je leert verschillende technieken toe te passen. Je leert ook om op een goede manier samen te werken met collega’s en om te gaan met klanten. Tijdens de opleiding voer je zowel zelfstandig als in groepen opdrachten uit. Je doet dit door practica en door gebruik te maken van een werkplaats en studiecentrum. De docent begeleidt en coacht je hierbij.

Goed voorbereid je studiekeuze maken? Daar helpen we je graag bij. Volg ons via Facebook of kijk op de spotlightsite en blijf op de hoogte van opleidingsnieuws. Bekijk ook onze infographic!

Retail en commercie

Ben jij commercieel en ondernemend, maar ook communicatief sterk?

Als je zaken wilt doen, moet je commercieel ingesteld zijn en ondernemend van aard. Je hebt gevoel voor trends en ontwikkelingen in de markt en je vindt het leuk om die te onderzoeken. Maar je moet je ook kunnen inleven in de vraag van de klant en daar met je product of dienst op inspelen. Je onderzoekt op welke manieren je verschillende doelgroepen het beste kunt benaderen en welke verkoop-, marketing- of communicatiestrategie daarbij past. Als het gaat om retail en commercie kun je in heel veel sectoren terecht: van levensmiddelen tot mode, van sport tot bouw, van multimedia tot speelgoed. Met marketing en communicatie kun je ook bij dienstverlenende bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden aan de slag. En dan ook nog in binnen- of buitenland!

Heb je interesse in meerdere niveau 3 of 4 bol-profielen binnen de richting Retail en commercie (en/of Economie en administratie) en vind je het lastig om een definitieve keuze te maken? Geen probleem. Deze profielen hanteren namelijk een SMART START-jaar. Bekijk de korte animatie of de pagina SMART START Economie in bedrijf voor meer informatie.

Sport en bewegen

Breng anderen in beweging!

Ben jij een sportief type? Vind je het een uitdaging om anderen in beweging te brengen? Wil je mensen helpen om een gezonde leefstijl te ontwikkelen? Kies dan voor de richting Sport en bewegen! Na je opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag in zwembaden, fitness- en gezondheidscentra, de buitenschoolse opvang, bij sportverenigingen, in de zorg of bij recreatiebedrijven. Aan jou de taak om iedereen op de juiste manier in beweging te krijgen.

Bekijk deze video en ontdek of de richting Sport en bewegen bij jou past!

Toerisme en recreatie

Jij laat anderen ontspannen en genieten!

Ben jij een organisatietalent? Werk je graag met mensen? Ga je ervoor om een succes te maken van de vakantie of vrije tijd van anderen? Dan is een baan in de wereld van toerisme en recreatie iets voor jou! Een baan met veel mogelijkheden. Je kunt, zowel in binnen- als buitenland, aan de slag bij verschillende organisaties. Bijvoorbeeld: een reisbureau, bungalowpark, camping of evenementenbureau. Bekijk deze video’s en ontdek of de richting Toerisme en recreatie bij jou past!

Heb je interesse in meerdere profielen binnen de richting Toerisme en recreatie en vind je het lastig om een definitieve keuze te maken? Geen probleem. Deze profielen hanteren namelijk een SMART START-jaar. Bekijk de pagina SMART START Hospitality in bedrijf voor meer informatie.

Transport en logistiek

Kies voor een dynamische toekomst in de logistiek!

Hou je van plannen en organiseren? Ben jij geïnteresseerd in het vervoer van goederen? Ben je efficiënt? Hou je van afwisseling? Kun je zelfstandig werken en zelf oplossingen bedenken? Ben je proactief en servicegericht? En lichamelijk in goede conditie? Dan is een baan in de logistiek iets voor jou. Simpel gezegd zorg je ervoor dat de juiste dingen, op de juiste tijd, op de juiste plaats terecht komen. En dan ook nog zo goedkoop mogelijk. Vaak werk je in een groot magazijn, depot of loods of zit je op de weg voor een groothandel, transportbedrijf, logistiek dienstverlener of distributiecentrum.

Uiterlijke verzorging

Vind je het fijn als mensen zich goed voelen en er verzorgd uitzien?

Dan is dit de kans om hiervan je beroep te maken. Je werkt in een kapsalon of  schoonheidssalon waar je kappers- of schoonheidsbehandelingen mag uitvoeren. Het is jouw taak om te zorgen dat klanten zich op hun gemak voelen en heerlijk kunnen genieten van de behandeling. Na je opleiding kun je natuurlijk bij een salon aan de slag, maar je kunt ook je eigen salon starten. Je bent sociaal ingesteld en een echte teamspeler. Daarnaast ben je flexibel en creatief.

Welzijn

Help je een ander graag verder?

Hou je van afwisseling? Dan past een opleiding in de richting Welzijn bij jou! In je toekomstige baan zet jij je in voor het welzijn, de opvang of de ontwikkeling van mensen van alle leeftijden.

Zorg

Zie jij de mens en zijn mogelijkheden?

Zorg je graag voor mensen? Kun je je goed inleven? Kun je goed luisteren en vind je mensen begeleiden en ondersteunen uitdagend? Dan past een beroep in de zorg bij jou!

De manier van zorg verlenen is erg aan het veranderen. Tegenwoordig wordt het belangrijk gevonden dat mensen zolang mogelijk zelfstandig kunnen wonen en leven. Dat betekent dat de nodige zorg, begeleiding en ondersteuning zoveel mogelijk bij mensen thuis wordt gegeven. Naast de inzet van professionals wordt daarvoor ook gebruik gemaakt van technische middelen en de hulp van familie of vrijwilligers. De zorgvrager bepaalt zelf welke zorg of begeleiding hij of zij nodig heeft en hoe hij of zij geholpen wil worden. Alleen mensen die 24 uur per dag intensieve zorg nodig hebben verblijven in een zorginstelling. Denk bijvoorbeeld aan kwetsbare ouderen of mensen met een handicap.

Word jij professional in de zorg? Dan wordt verwacht dat je het overzicht kunt hebben, goed kunt samenwerken en zorgvragers naar de juiste zorgverlener kunt verwijzen. Daarvoor ben je breed inzetbaar, moet je flexibel kunnen denken en situaties goed kunnen inschatten. Kies je voor de opleiding Verzorging, Verpleging of Maatschappelijke zorg, dan word je hierop voorbereid!