‘American education, life and politics’

Vandaag verzorgden drie Amerikaanse collega’s een presentatie over ‘American education, life and politics’ voor zo’n 60 studenten. Susan vertelt over ‘Community College’ dat vergelijkbaar is met ons mbo, Jack vindt het fantastisch dat fietsen een onderdeel is van ons dagelijks leven en Erich legt de opkomst van Trump uit.

Amerikanen 1


In oktober 2015 zijn vier medewerkers van het Graafschap College naar de Verenigde Staten geweest om kennis te maken met het Amerikaanse leven, met Amerikaanse studenten en collega’s van een Community College. Ieder van hen verbleef bij een Amerikaanse collega in huis, iemand met een vergelijkbare functie of werkzaam in hetzelfde vakgebied, en trok 14 dagen met hem of haar op.

De Amerikaanse collega’s (Erich, Jack en Susan) zijn nu twee weken in Nederland en volgen een intensief programma. Zo leren ze Nederland, het Nederlandse onderwijssysteem, het mbo én het Graafschap College kennen. Vandaag verzorgden zij een presentatie over ‘American education, life and politics’ voor zo’n 60 studenten. Susan vertelt over ‘Community College’ dat vergelijkbaar is met ons mbo, Jack vindt het fantastisch dat fietsen een onderdeel is van ons dagelijks leven en Erich legt de opkomst van Trump uit. Na de presentatie vond er een ontmoeting plaats met Sarien Shkolnik, vicevoorzitter college van bestuur.
Amerikanen en sarien