Combinatietraject Entree-Inburgering

Inburgeren en tegelijkertijd een beroepsopleiding volgen? Dat kan op het Graafschap College. Je volgt dan het combinatietraject Entree-Inburgering.

Programma

Je bent 5 dagen per week bezig met het combinatietraject. Je volgt de vakken van zowel de entree-opleiding als van de inburgeringscursus. Bij entree zijn dat vakken zoals Nederlands, rekenen, burgerschap, theorie en praktijk beroep en digitale vaardigheden. Voor inburgering doe je naast Nederlands ook de vakken Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM) en Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA). Het programma wordt aangepast aan de verschillende onderdelen. Je hebt klassikale lessen en oefent individueel, je hebt theorie- en praktijklessen én je loopt stage. Om te slagen maak je de examens van de entree-opleiding en de inburgeringsexamens. Tijdens het traject heb je regelmatig voortgangsgesprekken met je studieloopbaanbegeleider.

Kosten

Voor de entree-opleiding kun je, als je jonger bent dan 30 jaar, studiefinanciering aanvragen. Ben je ouder dan 30, dan is het soms mogelijk om met behoud van uitkering de entree-opleiding te doen. Voor de inburgeringscursus krijg je van ons een prijsopgave en kun je bij DUO een lening afsluiten (zie www.inburgeren.nl). Natuurlijk kunnen wij je helpen bij het aanvragen van de studiefinanciering en de lening. In januari 2022 wordt de nieuwe inburgeringswet van kracht. Wanneer hier meer over duidelijk is, lees je dat op de site van de Taalschool.

Vragen?

Bel met vragen de administratie van de sector Educatie & Participatie: 0314 353 800.
Je kunt je via de oranje knop ook direct aanmelden voor een oriënterend gesprek over het combinatietraject. Tijdens dit gesprek bekijken we samen met jou of het combinatietraject iets voor jou is.