Nieuwe locatie Sportweg open voor publiek

Op dinsdag 16 oktober openen wij van 16.00 – 20.00 uur de deuren van ons nieuwe schoolgebouw aan de Sportweg 3 in Doetinchem. Buurtbewoners, (toekomstige) studenten, maar ook andere geïnteresseerden, zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen in dit bijzondere pand. Het gebouw biedt plaats aan ruim 700 studenten van de opleidingen Sport en bewegen en Defensie (veva). Ook over deze opleidingen krijgen bezoekers tijdens deze middag en avond meer informatie. Kun je niet wachten? Laat je dan nu alvast rondleiden!

Perfecte ligging

Dat juist de opleidingen Sport en bewegen en Defensie (veva) hun intrek in het nieuwe gebouw hebben genomen is geen toeval. De school heeft een plek gekregen op Sportpark Zuid, naast de Topsporthal en tussen de Doetinchemse sportvelden. Dankzij deze ligging hoeven de studenten, die tijdens de opleiding veel sporten, minder te pendelen tussen school en verschillende sportaccommodaties. Ook biedt de nieuwe plek van de school veel mogelijkheden voor buitenactiviteiten, waar met name studenten van de veva-opleiding gebruik van maken. Het Graafschap College deelt het nieuwe gebouw met Sportservice Doetinchem en SportmedX. Dat maakt de samenwerking met deze professionele sport- en bewegingsorganisaties makkelijker.

100% elektrisch

De nieuwe locatie bestaat uit twee vleugels met leslokalen en kantoren, met daartussen een licht en ruimtelijk ‘sociaal hart’. Het atrium is vormgegeven als een getrapt landschap. In het midden bevindt zich de ontmoetingsruimte met kantine. Er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst, ook staan er zonneboilers voor de opwarming van tapwater. De school is 100% elektrisch; er is geen gasaansluiting en het gebouw voldoet aan de nieuwste eisen voor duurzaamheid. Klaassengroep uit Dinxperlo was verantwoordelijk voor de bouw, het ontwerp is van architectenbureau Cepezed uit Delft. Zij hebben zich laten inspireren door het parklandschap van Sportpark Zuid. Zo is ook het idee ontstaan van de bijzondere gevel van ‘bomen’ van geperforeerd cortenstaal.

Ruimtelijk

Bij de aankleding is gekozen voor lichte en frisse kleuren. Het daglicht, dat overal in het gebouw binnenkomt, zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Alle wanden van de lokalen zijn van glas met daarop inspirerende teksten uit de grondwet en van verschillende krijgsmachtonderdelen, maar ook van personen zoals Johan Cruijf en zelfs Pipi Langkous. Het gebouw is modern ingericht en voorzien van up-to-date faciliteiten en voorzieningen.

Feestelijke opening

Het Graafschap College heeft het schoolgebouw in augustus in gebruik genomen. Op dinsdag 16 oktober wordt het officieel geopend door burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en studenten van de beide opleidingen. De opening is de aftrap voor een week vol feestelijkheden, waaronder de openstelling voor het publiek en een reünie voor oud-studenten en docenten.