Speciaal geprepareerde Golf 7 Sportsvan rechtstreeks ‘af fabriek’

“Up-to-date lesmateriaal is voor het beroepsonderwijs van zeer grote waarde,” begint seniordocent Christian Berndsen van het Graafschap College. “In ons vakgebied, motorvoertuigentechniek, praat je dan al snel over behoorlijke investeringen. Daarom zijn we erg blij met onze laatste aanwinst, een gloednieuwe VW Golf 7 Sportsvan. Het is een speciaal model, eigenlijk bedoeld voor het Duitse onderwijs. Maar via een van onze regionale contacten, Autodemontage Klein Gunnewiek uit Groenlo, kregen we de kans om als Nederlandse school ook van dit aanbod gebruik te kunnen maken.”

‘Opengelegde’ auto voor lesopdrachten

De auto heeft nog geen 100 kilometer op de teller, komt rechtstreeks uit de VW fabriek en was daar een testmodel. “Het mooie aan deze auto is dat hij in de fabriek al voor een gedeelte geprepareerd is voor lesdoeleinden. Op een aantal plekken is de auto al ‘opengelegd’ doordat er stukken van de afwerking zijn weggelaten of uitgesneden. Zo kunnen studenten heel mooi ‘binnenin’ kijken en is het voor ons als docenten makkelijker om modules aan te sluiten die nodig zijn om storingen te simuleren voor de lesopdrachten.”

Elektrisch rijden in ‘stroomversnelling’

In de toekomst hoopt Christian Berndsen nog vaker via deze nieuwe ingang aan geschikte voertuigen te komen: “Zeker nu de ontwikkelingen richting hybride en elektrisch rijden in een ‘stroomversnelling’ zijn gekomen, is het voor onze studenten belangrijker dan ooit om vanaf het begin van de opleiding al met deze state-of-the-art technieken te kunnen werken. We zijn dan ook erg blij met onze regionale partners uit de autobranche die ons bij de ontwikkeling van modern onderwijs uitstekend ondersteunen.”