Mirjam Koster wint één van de vijf SURF onderwijsawards

Tijdens de SURF Onderwijsdagen 2022 hebben vijf onderwijsvernieuwers een SURF Onderwijsaward ontvangen. JaapJan Vroom van Deltion College, Mirjam Koster van het Graafschap College, Age Wesselius van NHL Stenden, Marijn Post van de HAN en Daniël Wigboldus van de Radboud Universiteit kregen de onderscheiding uit handen van Christien Bok, juryvoorzitter en innovatiemanager onderwijs bij SURF en Jet de Ranitz, bestuursvoorzitter van SURF. Voor het zevende opeenvolgende jaar zijn de SURF Onderwijsawards uitgereikt aan professionals die volgens hun collega’s op inspirerende wijze vormgeven aan onderwijsvernieuwing met ict.

“Meer dan ooit staat onderwijsvernieuwing met ict op de agenda, daarom is de waarde van mensen die daarin een voortrekkersrol spelen niet te overschatten. Als SURF eren we onderwijsvernieuwers in alle lagen binnen onderwijsinstellingen die de daadkracht tonen om samen het onderwijs duurzaam te verbeteren”, aldus Jet de Ranitz, bestuursvoorzitter van SURF.

SURF over Mirjam Koster

Als bestuurder van het Graafschap College én bij deelname in landelijke platformen zoals de MBO Raad, Kennisnet en SURF is het Mirjam Kosters ambitie digitalisering van het onderwijs te laten slagen. Met haar verbindende kwaliteiten en open houding naar iedereen zet ze zich in voor samenwerking over instellingen heen, zodat iedereen profiteert van elkaars kennis en ervaringen. Mirjam is daarbij oprecht nieuwsgierig naar de verschillende perspectieven van de mensen die betrokken zijn: die van student en docent die met een leeromgeving werkt, alsook die van de ict’er die zorgt voor digitale veiligheid en de bestuurder. Haar collega’s ervaren Mirjam als een boegbeeld voor het mbo met geloof in de sector en de mensen die er in werken. In het juryrapport staat: “We zien dat Mirjam met haar bescheidenheid juist als bestuurder heel veel voor elkaar krijgt in het mbo. Ze heeft er mede voor gezorgd dat mbo, hbo en wo steeds nauwer samenwerken.”

Lees hier alles over de winnaars.