Entree Taal

Kom je uit het buitenland en wil je de Entree-opleiding gaan doen, maar beheers je de Nederlandse taal nog niet zo goed? Dan is Entree Taal misschien iets voor jou. Je doet dan in principe 2 jaar over je opleiding. Het eerste jaar word je vijf dagen per week ondergedompeld in de Nederlandse taal. Niet alleen bij de Nederlandse les, maar ook bij vakken als koken, techniek, sport etc. De lessen worden aangepast aan jouw taalniveau! Na het eerste jaar is de nadruk op taal minder en ga je, in overleg met de mentor, op een meer reguliere manier de Entree-opleiding doen.

Entree Taal Werkt

Ook leerlingen die het Nederlands nog niet of nauwelijks beheersen, kunnen terecht bij Entree Taal. Voor hen is een speciaal traject Entree Taal Werkt gestart. Ook hier geldt dat het leren van de Nederlandse taal het allerbelangrijkst is en dat de lessen worden aangepast aan het taalniveau van de individuele leerling. Het gaat hierbij in principe om leerlingen die uitstroomprofiel Arbeid hebben. Voor hen zal Entree Werkt de onderwijsvorm zijn.

Meer weten?

Entree Taal en Entree Taal Werkt zijn door de Entree-opleiding samen met de Taalschool van het Graafschap College ontwikkeld. De lessen van Entree Taal en Entree Taal Werkt zijn in Doetinchem of in Winterswijk. Je kunt met je vragen over Entree Taal/Taal Werkt terecht bij de administratie van de sector Educatie & Participatie, 0314 353 800.