Combinatietraject Entree-Inburgering

Wil jij je inburgeringsdiploma halen en ook een mbo-diploma? In het combinatietraject volg je de Entree-opleiding (mbo niveau 1) en de inburgeringscursus tegelijkertijd. Als je beide opleidingen met succes afrondt, ben je ingeburgerd én heb je een erkend mbo-diploma op niveau 1. Je kunt hiermee gaan werken of verder leren op jouw niveau (mbo niveau 2, 3 of 4).

Studiebelasting en examens

Je bent 5 dagen per week bezig met het combinatietraject. Je volgt de vakken van beide opleidingen. Bij Entree zijn dat vakken zoals Nederlands, rekenen, burgerschap, theorie en praktijk beroep en digitale vaardigheden. Voor inburgering doe je naast Nederlands ook de vakken Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM) en Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA). Het programma wordt aangepast aan de verschillende onderdelen. Je hebt klassikale lessen en oefent individueel, je hebt theorie- en praktijklessen én je loopt stage. Om te slagen maak je de examens van de Entree-opleiding en de 6 inburgeringsexamens. Tijdens het traject heb je regelmatig voortgangsgesprekken met je studieloopbaanbegeleider.

Kosten

Voor de Entree-opleiding kun je, als je jonger bent dan 30 jaar, studiefinanciering aanvragen. Ben je ouder dan 30, dan is het soms mogelijk om met behoud van uitkering de Entree-opleiding te doen. Voor de inburgeringscursus krijg je van ons een prijsopgave en kun je bij DUO een lening afsluiten (zie www.inburgeren.nl). Natuurlijk helpen wij je bij het aanvragen van de studiefinanciering en de lening.

Meer weten?

Het combinatietraject Entree-Inburgering wordt door de Entree-opleiding samen met de Taalschool van het Graafschap College verzorgd. Je kunt met je vragen over Entree-Inburgering terecht bij de administratie van de sector Educatie & Participatie, 0314 353 800.