Leerwerktraject voor statushouders: in 12 weken naar een vaste baan

Arbeidsmarktregio Achterhoek, drie Doetinchemse horecabedrijven en het Graafschap College hebben de handen ineengeslagen. Afgelopen week zijn drie statushouders met een leerwerktraject gestart. Tijdens dit traject, dat in totaal 12 weken duurt, leren de statushouders benodigde vaardigheden om in de horecabedrijven aan de slag te kunnen. Blijkt er na 12 weken van beide kanten sprake te zijn van een ‘match’, dan krijgt de statushouder een vast contract bij het horecabedrijf.   

Win-win

“Een win-win situatie voor alle betrokken partijen”, aldus Marcel Ratering, adviseur Leven Lang Ontwikkelen bij het Graafschap College. “De statushouders zijn blij dat ze aan het werk kunnen en de horecabedrijven staan te springen om personeel. Daarom werken we in dit traject ‘omgekeerd’. We zorgen er eerst voor dat de statushouders de benodigde vaardigheden leren, zodat zij inzetbaar zijn binnen het horecabedrijf. Het behalen van een diploma volgt later. Vaak vormt de taal een barrière om aan een opleiding te kunnen beginnen. Doordat de statushouders in de praktijk aan het werk gaan, komen zij dagelijks in aanraking met de Nederlandse taal. Dat komt de taalbeheersing ten goede. Omdat horecaondernemingen te maken hebben met grote personeelstekorten, zijn zij gebaat bij snelle inzet van nieuw personeel.”  

Kansen voor allerlei branches

Arbeidsmarktregio Achterhoek, waarin gemeenten en UWV samenwerken aan dienstverlening gericht op werkgevers en werkzoekenden, financiert het leerwerktraject. Als het succesvol blijkt, worden meer statushouders op deze manier begeleidt naar werk. Marcel Ratering ziet niet alleen kansen voor de horecabranche, maar ook voor andere branches die te maken hebben met personeelstekorten, zoals de logistieke branche. “Werkgevers kunnen altijd contact met mij opnemen voor meer informatie.” (m.ratering@graafschapcollege.nl)