Kijra Poljaković wordt Euregionaal Verkoper van het jaar!

Na een bloedstollende finale in de Stadhalle in Kleve mag Kijra Poljaković zich vandaag ‘Euregionaal Verkoper van het jaar’ noemen. De tweedejaars studente Manager retail (niv.4) liet voor een deskundige gemengd Nederlandse en Duitse jury, uit bedrijfsleven en onderwijs, zien dat verkopen een ‘echt vak’ is.

Dat haar klant toevallig Duits sprak, maakte Kijra niets uit, ze wist de producten van haar stagebedrijf Rituals perfect en overtuigend aan te prijzen. Zij was overigens niet de enige finalist van het Graafschap College. Uit de voorrondes, met 70 studenten van Nederlandse en Duitse scholen voor beroepsopleidingen uit het Euregio-gebied, kwamen uiteindelijk 10 finalisten, waarvan maar liefst drie van het Graafschap College.

Prijzenregen

Ook Graafschap College-studenten Michelle Bruggers en Dustin van Beelen kregen de handen van het publiek op elkaar en werden door de vakjury geprezen voor hun vakkennis en verkooptechniek. Bij de Duitse deelnemers won Ahmad Mustafa, van het Robert-Schuman Berufs Kolleg. Hij kreeg ook de publieksprijs van zijn collega-studenten. “Spannend om mee te doen en erg tevreden over wat we tijdens de voorbereidingen geleerd hebben,” zo kijkt winnares Kijra trots terug. “Je wilt het altijd nog net iets beter doen, maar ondanks alle zenuwen liep het vandaag toch erg lekker!”