Vrijdag 10 december is het Paarse Vrijdag, dé dag waarop studenten en medewerkers door het dragen van de kleur paars hun solidariteit tonen met LHBTIQ’ers.  

In aanloop naar en op Paarse Vrijdag, zijn er verschillende initiatieven binnen het Graafschap College, zo ook dit jaar. En we dragen paars om seksuele- en genderdiversiteit te vieren.

Regenboogbankjes 
Vanuit de werkgroep EigenWijzer zijn er, in aanloop naar Paarse Vrijdag, op dinsdag 7 december op vier locaties regenboogbankjes onthuld. Met deze bankjes laten we zien dat iedereen welkom is bij het Graafschap College! Deze week zijn de bankjes op de locaties Groenlo, J.F. Kennedylaan, Maria Montessoristraat en Sportweg in gebruik genomen, later in het schooljaar worden er op de andere locaties regenboogbankjes geplaatst.

Streetart 
Op locatie J.F. Kennedylaan is er bovendien een 3D-straattekening onthuld in de kleuren van de regenboog. Superleuk om er een foto van te maken!

Paarse snacks 
Ook de catering is solidair met alle LHBTIQ’ers op het Graafschap College. Daarom hebben de kantines deze week toepasselijke, paarse snacks in het assortiment. En op verschillende locaties wappert de regenboogvlag!

Hulpvraag 
Studenten die ‘worstelen’ met hun seksualiteit en/of geaardheid verwijzen we naar hun slb’er, een (zorg)decaan, hun trajectbegeleider of het Loopbaanplein. Ook attenderen we ze op de EigenWijzer: een plek op het studentenportaal waar ze zelf veel informatie kunnen vinden.