Het Graafschap College en De Graafschap gaan meerjarige samenwerking aan

Het Graafschap College en De Graafschap hebben elkaar gevonden in een mooie samenwerking. Beide partijen geloven sterk in talentontwikkeling en hebben kennisdeling hoog in het vaandel staan. De meerjarige samenwerking tussen beide organisaties start vanaf komend schooljaar.

Hybride leren en kennisdeling
Studenten van de sector Zorg, Welzijn & Sport van het Graafschap College krijgen de komende jaren de mogelijkheid om hun stage uit te voeren bij De Graafschap en de stichting De Graafschap Verbindt. In de praktijk zullen de studenten voornamelijk actief zijn binnen de jeugdopleiding en bij maatschappelijke projecten en activiteiten. Het hybride leren is een belangrijk aspect van het onderwijs. Dit is een vorm van leren waarbij een deel van het onderwijsprogramma wordt verplaatst naar het werkveld van een organisatie. Veel van de projecten en activiteiten vinden plaats in de fantastische omgeving van Stadion De Vijverberg en De Bezelhorst. Er wordt ingezet op kennisdeling door onder andere wederzijds gastlessen te verzorgen en door het netwerk van beide organisaties optimaal te benutten.

Mogelijkheden
Studenten gaan binnen de jeugdopleiding van De Graafschap aan de slag met het ondersteunen van trainingen, maar ook komen thema’s als breed motorische vaardigheden, lifestyle & voeding en video-analyse aan bod. Jefta Bresser, Hoofd Jeugdopleiding van De Graafschap, zegt hierover: “Bij onze jeugd staat talentontwikkeling centraal. Door deze samenwerking kunnen wij de jeugdopleiding versterken en studenten een unieke mogelijkheid bieden om ervaring op te doen bij een topsportorganisatie.”

Stichting De Graafschap Verbindt heeft diverse maatschappelijke projecten in de regio zoals een ‘Naobers-competitie’, waarbij kinderen meedoen aan voetbalactiviteiten, maatschappelijke klusjes in hun wijk of buurt verrichten en verschillende workshops volgen. De stichting heeft voor komend jaar projecten en activiteiten op de planning staan waarbij de ondersteuning van studenten van het Graafschap College zeer welkom is.

Ook de kidsclub Rabo Superboertjes wordt betrokken in deze samenwerking. De kidsclub houdt op jaarbasis tal van activiteiten voor de jongste supporters van De Graafschap. De studenten van het Graafschap College zullen in de opzet, uitvoer en (door)ontwikkeling van verschillende evenementen van de kidsclub bijdragen.

‘Twee krachtige Achterhoekse merken versterken elkaar’
“Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking, waarbij twee krachtige Achterhoekse merken de krachten bundelen” vertelt Michael Ogubai, manager MVO bij De Graafschap. “Wij zijn de enige betaaldvoetbalclub in de regio, terwijl het Graafschap College de grootste regionale opleider is. Zo snijdt het mes aan twee kanten: studenten ontwikkelen zich in een topsportomgeving en onze organisatie krijgt denk- en slagkracht met talentvolle jongeren. Anke Visser, sectordirecteur Z,W&S, vult aan: “Voor ons is deze samenwerking een prachtige kans om bij te dragen aan de regio en onze studenten met relevant onderwijs uit te dagen het beste uit zichzelf én de ander te halen.”