Goud voor student René Buunk

Goud voor student René Buunk, student van de opleiding Applicatiebeheerder ! Hij werd afgelopen zaterdag eerste tijdens de Skills Heroes in de RAI in Amsterdam. Jesse Oukes werd tweede (webdesign), Stan Veldkamp derde (restauratietimmerman) en Jasper Spel vierde (ICT-beheerder) bij landelijke finale van Skills Heroes.
René Buunk, student van de opleiding Applicatiebeheerder, is afgelopen zaterdag eerste geworden tijdens de Skills Heroes in de RAI in Amsterdam. Hij deed, samen met mbo-studenten van andere roc’s, mee aan de vakwedstrijd voor applicatiebeheer en kreeg de opdracht om in drie dagen voor een bedrijf, dat industriële sprinklers maakt, software te ontwikkelen. Met deze software kan het bedrijf het gebruik van de sprinklers aan hun klanten demonstreren. René heeft de opdracht als beste volbracht en heeft een studiebeurs van €2.500,- gewonnen.

Naast René hadden nog drie studenten van het Graafschap College zich voor de landelijke wedstrijd geplaatst. Ook zij behaalden successen. Zo werd Jesse Oukes tweede bij de vakwedstrijd voor webdesigners, behaalde Stan Veldkamp bij de wedstrijd voor restauratietimmerman de derde plaats en werd Jasper Spel vierde bij de wedstrijd voor ICT-beheerders.

De Skills Heroes zijn de nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. Met Skills Heroes benadrukken stichting Skills Netherlands, de mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het belang van vakmanschap. Via regionale voorrondes kunnen studenten zich plaatsen voor de Skills Heroes.