Doen en beleven tijdens de Dag van de Logistiek 2019

Er is in onze regio een grote behoefte aan logistiek personeel. Maar welke opleidingen en beroepen zijn er nu precies?

Logistics Valley Liemers Achterhoek, het Graafschap College, STL, Seesing Personeel en een groot aantal logistieke bedrijven uit de regio organiseerden daarom op het terrein van Kramp in Varsseveld de Dag van de Logistiek op donderdag 31 oktober 2019.

Tijdens deze dag konden leerlingen van het vmbo en praktijkscholen, maar ook mensen zonder werk of die van richting willen veranderen, zien én voelen wat werken in de logistiek echt betekent.

Kansen en mogelijkheden in de logistiek
Er hadden zich 16 scholen aangemeld, met in totaal 886 leerlingen.
Elke school doorliep een speciaal dagprogramma. Naast een bezoek aan Kramp, bezochten ze nog twee logistieke bedrijven.

Erik Weijers, relatiebeheerder (eur)regionale samenwerking bij het Graafschap College: ”Er is op dit moment een grote behoefte aan logistiek personeel in onze regio. Toekomstige leerlingen een goede indruk geven van wat werken in de Logistiek inhoudt, doe je niet door ze er alleen iets over te vertellen. Je moet ze vooral ook laten ervaren hoe het is.”

Doen én beleven
En dat ervaren kon dan ook naar hartenlust. Toekomstige studenten konden afzetbakken laden, routes plannen, orders picken en verpakken, een vaarplan voor containers maken, meedoen aan een speurtocht, in een parcours strijden tegen elkaar, pallets stapelen, voorraad tellen en een vrachtwagen wassen. Zoals een toekomstige leerling het mooi omschreef: “nu ik weet wat er allemaal te doen is in de logistiek, kan ik een goede keuze maken.”

Ook voor zij-instromers
Via de Werkgever Servicepunten Achterhoek en Midden Gelderland waren er ook volwassenen uitgenodigd om de Dag te bezoeken; mensen zonder werk of mensen die van richting willen veranderen.

Opening
De dag werd rond 11.00 uur bij Kramp officieel geopend door wethouder Peter van de Wardt van de gemeente Oude IJsselstreek, Jan Frans Berends, directeur Logistics bij Kramp, Alain van de Haar, sectordirecteur Economie & Dienstverlening van het Graafschap College en Susan Koenders, bestuurslid van Logistics Valley Liemers Achterhoek.

Logistieke bedrijven
Naast Kramp waren Rensa, Rabelink, Jos Dusseldorp, HSF Winterswijk, Rotra, 24/7 Tailorsteel, Gesink, JCL, Synerlogic en Mainfreight betrokken bij de organisatie van de dag.

Contact
Voor vragen kun je contact opnemen met Erik Weijers: e.weijers@graafschapcollege.nl.