KA2-project Automotive on a Y-junction

November 2019 is het eerste KA2 project van het Graafschap College gestart. In Doetinchem ontvingen we Finnen, Duitsers, Spanjaarden en een aantal Nederlandse partners waaronder MBO Rijnland. De kick off lezing van Maarten Steinbuch was spectaculair. Vol goede moed gingen we ook nog naar Duitsland met dit project en toen sloeg corona alle wind uit de zeilen. Vol goede moed veranderden we van koers en hebben we dit project omgebouwd tot een online geheel vol met koffie- en websessies. Wederom met goede lezingen over laadpalen, waterstofauto’s, drones, nieuwe garages van de toekomst en allerlei andere topics die betrekking hebben op een veranderende Automotive sector. Soms wel met meer dan 100 deelnemers in verschillende landen. Deze video’s zijn allemaal nog te gebruiken in je automotive lessen trouwens.

Soms dachten we toch nog een fysieke bijeenkomst te kunnen organiseren in Finland, Spanje of Gouda maar iedere keer gooide corona de planning in de war. Toch hebben we de doelstellingen ruimschoots behaald volgens het Nationaal Agentschap en een hoop geleerd van online meetings en mogelijkheden met websites, Microsoft Teams en video voor lessituaties en toekomstige internationale projecten. Toch nog winst uit de coronacrisis!

Uiteindelijk hebben we het project in januari 2022 afgerond door een dikke 80 te behalen voor ons finalreport.

We willen iedereen die iets voor dit project gedaan heeft van harte bedanken als ik ze tel dan kom ik met twee handen vingers te kort. Van initiatief, via logo tot aan de financiële afhandeling.

Op naar de volgende.